Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvis pengene skal vandre ...

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  • 1
Fra Solbjerg
Tilmeldt 23. Aug 07
Indlæg ialt: 88
Skrevet kl. 19:30
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Aminoer

Jeg har brug for lidt input ift. følgende scenarie.

Person A stifter nyt firma for at sælge designerlamper. Forventningen er at firmaet vil generere et voksende overskud i årene som kommer. Men til at starte med er der naturligvis en del udgifter, herunder varelager, hvorfor tallet pt. er rødt på bundlinjen. Firmaet står som enkeltmandsfirma og er naturligvis momsregistreret.

Person A er gift med person B som har en psykologklinik. Denne har registreret firmaet som enkeltmandsvirksomhed. Psykologydelser er momsfritaget, hvorfor klinikken ikke er momsregistreret. Der genereres et pænt overskud i denne virksomhed.

Situationen er den at  A+B gerne vil lade indtægten fra psykologklinikken 'vandre' over i det nystiftede firma. 

 

Hvilke muligheder er der for at en sådan vandring kan lade sig gøre?

 

/Sven-Erik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 19:56
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Kunne det være sådan, at person A kunne lave nogle ydelser for person B, og udskriver en faktura som

posteres via en mellemregning?

Fra Solbjerg
Tilmeldt 23. Aug 07
Indlæg ialt: 88
Skrevet kl. 20:05
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Peter

Det er jo helt klart en mulighed at man køber varer hos hinanden. Men på et tidspunkt kan man sikkert ikke finde plads til flere eksklusive lamper i klinikken. Hvad så?  

 

/Sven-Erik

www.rifraf.dk

 

 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 20:07
Hvor mange stjerner giver du? :

 

Kan det principielt ikke være underordnet, hvor pengene ligger, idet A+B er gift?

Fra Solbjerg
Tilmeldt 23. Aug 07
Indlæg ialt: 88
Skrevet kl. 20:14
Hvor mange stjerner giver du? :

Så er giftemål og indgåelse af ægteskab måske løsningen på alting alligevel:) (ud over at mænd statistisk set lever længere når de har familie kontra dem der er enlige) 

Men det anede mig, at det ville løse problemet. Har det nogen betydning om person A ikke har en enkeltmands virksomhed men i stedet for et anpartsselskab? Eller er det ligegyldigt hvilken virksomhedsform man har i dette scenarie?

 

/Sven-Erik

www.rifraf.dk

 

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 22:36
Hvor mange stjerner giver du? :

Nej bestemt ikke. For lige at tage mulighederne:

Den med ægtefællerne. Det er rigtigt at man ved at gifte sig opnår formuefællesskab men anvender de to ægtefæller virksomhedsordningen på deres respektive virksomheder vil overførslerne skulle ind over den såkaldte hæverækkefølge. Dvs. ud og vende privat. Den med faktureringen lyder lidt kulørt i mine ører.

En person og et selskab er to forskellige enheder og der vil der enten være tale om udbytteudlodning eller tilskud (skattefrit hvis kapitaludvidelse). Det er dog muligt at overføre midler mellem to enheder uden beskatning hvis begge er selskaber og der er et overliggende holdingselskab. Dvs. det kræver at de to virksomheder/selskaber bliver ejet af ægtefællerne i forening via holdingselskabet.

I jeres situation er det oplagt at lade psyko virksomheden drive i selskabsform. Den anden virksomhed ligger dog godt personligt sålænge der er underskud som derved kan modregnes i lønindkomst fra psykovirksomheden (det er jo også en overførsel). Det kræver så at I er gift.

Et underskud i den anden virksomhed vil dog også kunne udnyttes af psyko virksomheden (selskabet) via sambeskatning hvis den omdannes til selskab og disse bliver fællesejet af jer - gift som udgifte -via et overliggende holdingselskab.

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)