Konsulent til opstart af virksomhed i Afrika? - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Start af selvstændig virksomhed

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Hvilken virksomhed skal jeg starte? "

 

Konsulent til opstart af virksomhed i Afrika?

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
Amino-karma 14
Tilmeldt 23. okt 17
Indlæg ialt: 1


Skrevet 23-10-2017 kl. 21:53
Gennemsnit 5.0 stjerner givet af 1 person

Hej Amino.

Jeg søger lidt feedback på en idé jeg har gået og tænkt over. Jeg ved grundet min research, at der findes lignende virksomheder i forvejen.

Min idé, som overskriften indikerer, handler om at byde hjælp til folk (danskere til at starte med) som ønsker, eller drømmer om at starte virksomhed i Afrika. Det kan være kringlet med alle de regler og risici der er forbundet med opstart i afrikanske lande. Jeg vil med min ekspertise og erfaring og med en fod i det pågældende afrikanske land, sørge for godkendelser, møder mm. Det kunne også være at kunden havde lyst til at se potentielle steder til han/huns fabrik, udføre research på deres vegne, eller få fat på relevant data, som målgrupper eller lignende.

Jeg er pære bornholmer, dog uden at kunne snakke bornholmsk, men har altid haft forbindelse til Afrika. En del af min familie arbejder stadigvæk dernede. Lige nu i Nigeria, snart Etiopien, mens jeg passer mit konsulent job herhjemme i DK. Jeg har efterhånden ret godt styr på hvordan tingene fungerer i mange af landene og ellers har jeg en ven/bekendt som jeg kan trække i hvis behovet opstår. - I Afrika er disse guld værd!

Kort fortalt. Jeg vil være et slags bindeled mellem kunden her i Europa og personerne nede i Afrika. Jeg gør det til et lettere forståelig og sikrere proces.

Amino-karma 414
Fra København
Tilmeldt 28. nov 16
Indlæg ialt: 87

Christian C.
Fra PrimoFinans
Skrevet 24-10-2017 kl. 06:21

Jeg mener at du har fat i noget af det rigtige - og det er et utroligt spændende arbejdsområde, som emmer af eventyr.

Men - Danmark er et af de lande i Europa/verden, som handler allermindst aktivt med SSA og navnlig Vestafrika, og det tror jeg ikke du har kapacitet til at lave om på alene. For Nordeuropæiske virksomheder er Østafrika (Tanzania, Kenya, Zambia etc.) meget mere populært, omend eksportaktiviteterne dertil er meget mindre, end hvad Kina, Rusland og andre lande bedriver.

Det er selvfølgelig også dét du gerne vil lave om på - men ifølge verdensbanken, IFU, Care, UN og andre valide kilder, så er der slet ikke en bevidsthed om markedspotentialet i Danmark, selvom vi ser et SSA, som buldrer derudaf med vanvittige vækstrater, og især på baggrund af massive, kinesiske investeringer.

Jeg har selv lavet en hel del (seriøs) research på emnet. Jeg har blandt andet talt med investeringsfonde, rejst i nogle af landende og forsøgt at vejre muligheden for at starte virksomhed op dernede. Og det jeg fandt ud af, var, at det sande potentiale ligger i at lave en form for international handelsplatform/kontaktflade.

Der er i forvejen masser af virksomheder, som du selv skriver, som hjælper danske og skandinaviske tøjfabrikanter, møbelforretninger, bilforhandlere og meget andet, med at etablere et marked dernede. Det som rigtig mangler, er skalering. En virksomhed, som kan iværksætte eksportaktivitet for vestlige virksomheder fra A-Z i et givent SSA-land.

Så kort fortalt - hvis du vil fungere som eksportkonsulent, så ville jeg personligt alliere mig med en gruppe af kompetente, nordiske individer, som på konsulent- eller projektbasis kan dække ét specifikt land dernede til at starte med.

Mvh Christian

Amino-karma 2.552
Fra Andoharanofotsy
Tilmeldt 24. jun 06
Indlæg ialt: 710
flag
Mikkel Westh
Fra Skandic Madagascar
Skrevet 24-10-2017 kl. 08:48

Jeg har nu boet 16 år i Afrika, siden 2010 på Madagascar. Her er rigtig mange muligheder for at investere, men som du nævner et ´farligt´ marked uden at have den fornødne viden og pålidelige kontakter.. groft sagt vil 9 ud af 10 personer dig ikke godt. Afrikanere tænker fra næse til mund, de tænker generelt meget kort sigtigt. 

Men når det er sagt, så er her bestemt muligheder for at genere store afkast. Så har du din base af pålidelige kontakter og ide’en er god, da praktisk taget er alle markeder umættede og uorganiserede. Kineserne har set mulighederne.. de investere her i stor stil både som private virksomheder og på stats niveau. Eksempelvis er det her Kinerserne der bygger infrastrukturen; ny lufthavn, havn og motorveje. 

Dog, hvilken type virksomheder har du tænkt skulle kontakte dig? Her har jeg lidt svært ved at se hvordan du kan få succes, da store danske virksomheder vil bruge det danske handelskammer/ ambassader og mindre virksomheder vil have behov for en fast mand i det givne land. 

http://www.mwcreation.net

Amino-karma 12
Tilmeldt 8. dec 16
Indlæg ialt: 1

MiaBusk
Skrevet 05-10-2018 kl. 13:40

Jeg kunne godt tænke mig at komme i kontakt med danskere der befinder sig/arbejder i Afrika, gerne i den vestlige del. Har gang i et projekt der omhandler at skabe arbejde i Afrika på en lidt anderledes måde. Er det noget du kan hjælpe med?

Amino-karma 343.685
Tilmeldt 20. apr 07
Indlæg ialt: 15.997


Her kan dit firmanavn stå
Skrevet 13-10-2018 kl. 15:35

Det vil jeg også gerne.

Amino-karma 343.685
Tilmeldt 20. apr 07
Indlæg ialt: 15.997


Her kan dit firmanavn stå
Skrevet 15-10-2018 kl. 12:33

Jeg arbejder i Polen, Danmark  og USA,
hvor det ser ud som den største vækst kommer.

APMM arbejder en del i Afrika, så
det kan jo også blive interesssant.

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)

RSS-feed
 
Start af selvstændig virksomhed er venligst sponseret af:

Besøg vores samarbejdspartnere :