Fersk fisk er en af de få madvarer som er billigere i Norge end i Danmark, så jeg kan godt følge dig. Hvis du har en leverandør i Finnmark, en transportør som kan håndtere opgaven og kapital til at gå i gang, så er det måske ikke nogen dårlig ide. Din største udfordring bliver sikkert distribution i Danmark? Selv med latterlig høje priser på almindelig, kedelig fisk i Rema 1000, så kan du nok stadigvæk ikke konkurrere på pris, så du skal vel konkurrere på kvalitet.
Nu er jeg ingen ekspert på fødevarer, men noget af det du må have styr på:
- Transportør/speditør som kan stå for transport og fortolding. Skal du have fisken til DK på 30 timer må du via Sverige, det kræver måske også nogen papirer?
- Lager som er godkendt til opbevaring af fersk fisk
- En godkendt måde at distribuere fisken fra dit lager til kunden
Jeg har tidligere arbejdet lidt med transport af fersk laks fra Norge til Asien, og generelt så er transport af følsomme fødevarer som fisk ikke bare let. Selv små afvig fra rutinerne kan medføre at hele lasten må afskrives, noget som hurtigt kan blive meget dyrt, så sørg som et minimum for at bruge en dygtig transportør og få en transportforsikring som dækker evt. tab.