Køb et Amino Sponsorlink
Hej Alle.
Håber der er nogle der kan hjælpe med en løsning. !
Jeg har stiftet et selskab i Polen, det skal sælge varer via. en webshop til Danmark. Mine priser på hjemmesiden skal selvfølgelig være i DKK, og det vil jeg selvfølgelig også have på min faktura, men her kommer udfordringen så da polsk lov siger, at total beløbet og moms skal fremgå på en faktura i PLN. Dvs. jeg er nødsaget til enten:
1. Én faktura med beløbet både i PLN og DKK
2. Lave 2 faktura én i PLN til revisor og én i DKK til kunden.
Er der nogle der har en løsning på dette, eller et andet forslag??
1 må være svaret - det undrer mig en del at Polen som EU land kan nægte at man fakturer i et andet EU lands faktura - men det er naturligt nok at du ikke kan bogføre uden at det skal omregnes til slotti eller hvad det er polens valuta hedder. Det lyder underligt det krav - og man kan jo ikke have to valutaer på - for hvis kunden betaler i DKK så får du jo givet en anden kurs på betalingsdagen, op eller ned, og så vil din polske valuta jo ikke svare til det der veksles og så skal du ved hver faktura have en valuta difference med. Din revisor må kende alt til det problem og give dig løsningen
2 ville jeg udelukke som lovlig - selv i Polen
vh John Hannover
KØB EN AF MINE 8 TOP IVÆRKSÆTTER BØGER MED AL DEN VIDEN DU KAN BRUGE
Bogen IVS 2.udgave eller bogen ApS - eller begge hvis du skal stifte selskab
BOGEN OM "PERSONLIG VIRKSOMHED + PMV OG I/S"
Hej John
Ja det er en mærkelig regel. Men min revisor/advokat fra moore stepens skriver at både mulighed 1 og 2 vil være acceptabel. Valutaen skal omregnes med den "gårsdagens" gennemsnitlige kurs. dvs udsteder jeg en faktura i dag, så skal den regnes ud fra gennemsnitlige kurs i går.
Min leverandør i dag, som lever til min danske virksomhed, angiver altid fakturaen i EUR/PLN og med den omregningskurs som er glædende fx. på fakturaen står der exchange rate : 100 EUR = 426,19 PLN og det er den det regnes ud fra.
Så det kan lade sig gøres, spørgsmålet er bare hvordan?
Mvh Patryk
Lyder stadigt meget mærkeligt og misforstået med at udstede to fakturaer - en i PLN og en i DKK i samme regnskab men hvis de siger det, og det ikke bare betyder bogføre i PNL og fakturere i DKK så må det jo være ok
Din leverendør gør jo helt OK, men det er jo blot for at have et beløb at udregne kursdifferencen ud fra. Han bogfører så beløbet han fakturerer til den kurs som PNL 426,19, men når du så betaler - så får han jo ikke i vekslingen 426,19 PLN ind i banken, for kursen er en anden den dag, og så bogfører han det som kursdifference formoder jeg. vh John Hannover
Han vil kun bruge den i PLN til at bogføre, den med DKK er til kunden, som han ikke vil bruge.
Ja, jeg tænker også han bogfører det som kursdiff. Spørgsmålet er egentligt hvordan man løser problemet med webshoppen, da kursen hver dag skal ændres i systemet, og der skal spyttes enten 1 el. 2 fakturer ud med. Den faktura i DKK er egentligt bare for at den danske kunde kan forholde sig til beløbet.
P.b:Han vil kun bruge den i PLN til at bogføre, den med DKK er til kunden, som han ikke vil bruge.
De fleste shopping systemer henter allerede daglig valutakurser - så skulle ikke være noget problem at hente kursen ud i sin faktura :-)
Vi gør det også, da vi skal bogføre i € men opkræver (oftest) i danske kroner - der bogføres til den kurs der står på fakturaen, og 1 gang om året laves der en kursdifference når konti skal gøres op til årsregnskabet.
Hosting4Real - High performance webhoteller.
Hej P.B.
Den bedste instans at spørge er henholdsvis
dansk og polsk skattevæsen.
Det er dem du på flere planer kan få voldsomme
problemer med.
Når jeg køber varer fra min leverandør i Polen får jeg kun en faktura, og udelukkende i Euro