jo, den er god nok, og dette opslag er seriøst ment. Jeg ønsker at udvikle en såkaldt autentisk ost uden tilsætningsstoffer. Al ost nuomdage som forhandles i Danmark har tilsat mælkekultur og osteløbe som er lavet kemisk af de store industrivirksomheder, f.eks. Chr. Hansen. Se f.eks. her https://www.chr-hansen.com/en/food-cultures-and-enzymes/cheese/cards/product-cards/chy-max-products Dette gælder også ost fra f.eks Frankrig og Spanien. Der er jo en stor trend mht at producere autentiske produkter på mange andre fødevareområder, men ikke indenfor mejeribranchen. F.eks. kan man få naturvin, som er gæret på druernes egen gær istedet for industrigær og uden tilsatte sulfitter. Disse vine drikkes pt på Københavns mest hippe restaruanter - f.eks. Noma... På mejerifronten er der ingen autentiske produkter - Thiese og alle andre økologiske mejerier bruger industri osteløbe og syrningskulturer. Min ide er at lave et osteprodukt, som skal laves som for 100-200 år siden, - således, at det indeholder mælk og udtræk af kalvetarm, som jo osteløbe stammer fra. Der er ikke nogen "etiske" problemer, for kalvene slagtes alligevel. Jeg har fundet et østrigsk firma, som sælger tørrede kaletarme til formålet, sikkert henvendt til små lokale alpeproducenter. Det er klart, at der selvfølgelig er en grund til mejeriindustriens stædighed - både konsistens, smag og holdbarhed og volumen bliver givetvis bedre vha kunstige industrienzymer, men jeg tænker at der er en målgruppe af forbrugere, som vil købe sådan en naturlig ost. Spørgsmålet er så, hvordan jeg bedst kan realisere min idé? (Mit mål her er ikke at tjene penge, men at se produktet realiseret) |
#1 fortæl alle kunderne at du vil sælge ost som er lavet som man lavede det i 1900
#2 byg et mejeri
#3 lav det hele selv, du kan godt droppe noget med østrig