Enkeltmandsvirksomhed med ikke-registreret bibranche og - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Administration & Finansiering

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Diverse administration hjælp "

 

Enkeltmandsvirksomhed med ikke-registreret bibranche og binavn?

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)
Amino-karma 11
Tilmeldt 1. feb 19
Indlæg ialt: 3


Skrevet 01-02-2019 kl. 19:40
Jeg har i 20 år drevet en enkeltmandsvirksomhed der udelukkende leverer rengøringsservice. Det er min families levebrød nu og fremover. Men jeg har også andre kompetencer som jeg gerne vil tjene en skilling på. En ven har f.eks spurgt mig om jeg vil lave en reklamevideo til hans firma. Det har jeg sagt ja til, og betragter det som betalt hobbyarbejde. Jeg forventer i den forbindelse kun en meget lille indtægt i år på måske 10.000 kr.

Hvordan klarer jeg nemmest betalingen med ham i forhold til skat? Kan jeg bare skrive en faktura med mit firmas CVR nummer? Kan jeg bruge et andet firmanavn på fakturaen eftersom det ikke handler om rengøring? Jeg gider ikke have bøvl med bogføring og agter heller ikke at trække nogen udgifter fra i skat i denne forbindelse.
Amino-karma 179.252
Fra 2800 Lyngby
Tilmeldt 2. mar 11
Indlæg ialt: 39.174
Amino Plus
Cookie - John Hannover
Fra John Hannover
Skrevet 01-02-2019 kl. 22:34

Du kan ikke lave noget af den type uden du som momsregistreret kører det via din momsregistrerede virksomhed = fakturerer fra den - uanset det er en anden type arbejde. Du kan ikke holde det uden for - uanset du ikke har noget at trække fra - som du måske ikke har ud fra det du beskriver - men det er momspligtigt og det er del af din omsætning som sådan

vh Joh Hannover

Amino-karma 11
Tilmeldt 1. feb 19
Indlæg ialt: 3

Det er mig
Skrevet 02-02-2019 kl. 00:19

Det er fint. Tak for dit svar. Så er spørgsmålet bare om jeg kan / bør kalde mit firma noget andet i de tilfælde hvor jeg sælger noget andet end rengøring. Kan jeg gøre det uden at registrere et alternativt firmanavn ved skat? Min ven er selvfølgelig ligeglad med, at der på min faktura til ham står navnet på mit rengøringsfirma, fordi han kender mig. Men hvis det nu var en anden kunde som ikke kender mig, vil det jo virke lidt mærkeligt at få en faktura fra et rengøringsfirma, når nu det er en helt anden type arbejde, kunden har købt.

Amino-karma 11
Tilmeldt 1. feb 19
Indlæg ialt: 3

Det er mig
Skrevet 08-02-2019 kl. 05:04
Jeg har ringet til skat for at få svar. De siger at jeg ikke må bruge et andet firmanavn uden at registrere det hos dem. Dog må jeg godt bruge mit personnavn. Så det vil jeg gøre.
Amino-karma 179.252
Fra 2800 Lyngby
Tilmeldt 2. mar 11
Indlæg ialt: 39.174
Amino Plus
Cookie - John Hannover
Fra John Hannover
Skrevet 08-02-2019 kl. 10:43

Du kan slet ikke registrere navn hos skat - så det giver ingen mening. Det er i erhvervsstyrelsen man registrerer - og du skal aldrig ringe til skat - da du så let spørger forkert og får forkert svar. Alt med skat sker vi skriftlig kommunikation som indlogget. 
Fint nok at bruge personligt navn dog- 

vh John H

Side 1 ud af 1 (5 indlæg)

RSS-feed
 
Administration & Finansiering er venligst sponseret af:

Besøg vores samarbejdspartnere :