Er danskerne så lavt begavede at de slet ikke ved når de bliver snydt? De fleste ved sikkert at Danmark har EUs højeste priser på dagligvarer, og langt de fleste affærdiger det med at personalet i danske butikker skal have mere i løn end i andre lande = højere priser. Men har I nogen som helst ide om hvad indkøbspriserne er på Jeres varer? F.eks. er langt de fleste fødevare butikker ejet af udlandet. Jeg så at en lille dansk ejet lavpris kæde i jylland på 10 år er vokset fra 1 butik til 10 butikker og en cash formue på 300mio til ejeren, dvs. de har nok haft overskud på 0.5mia eller ca. 5mio i profit per butik i hvert af de 10 år (hvis alle var startet for 10 år siden. Da butikkerne sikkert er kommet løbende har de nærmere et overskud på 10mio per butik/år Jeg tænkte jo også at deres priser sikkert var høje, men ved nærmere eftersyn ser jeg, at mange af deres priser er under halv pris af f.eks. Netto, Coop og Rema1000 tilbuds priser for samme varer. Derfor ved jeg at vi forbrugere bliver snydt så vandet driver!! Det fik mig til at kigge lidt nærmere på, hvor billigt man egentlig kan skaffe de mest anvendte varer. Mælk: laves i mange lande af mælkepulver der købes engros så en liter mælk (uden pakning) kan produceres for ca. 0,2kr/liter - 1 liter cacao mælk koster ca. 1 kr. incl. pakning. 1 liter is kan laves for ca. 1,50kr. (af pulver) Æg koster ca. 0,60kr. per styk 1kg norsk laks frossen kan købes for 3kr./kg (fillet) 1kg franske andebryster (frossen) til 3kr./kg 1kg lækre okse bøffer med perfekt fedtmarmorering 10kr/kg 1hummer fra Frankrig 5 kr. 1kg dansk flæskesteg (frossen) til 6kr./kg - koster 3kr. i andre EU lande 1kg spareribs fra gris til 3kr./kg - 6kr. kg hvis fra Danmark. 1kg mel koster ca. 1kr Jeg ved godt at butikkerne bilder jer ind at det er Jer forbrugere der efterspørger friske råvarer, og at de betyder spild. Men ved I at i beder om middelmådigt kødkvalitet til opskruede priser. Men udenlandske butikker har kun een interesse, og det er at hive så mange penge ud af forbrugernes lommer som muligt!!! Og det gælder tilsyneladende også danske Netto! Og så vil nogen påstå at det har en pris at nå ud til forbrugeren, og at bønderne også skal leve... I USA køber man 6 æg for 1dollar, 4,4 liter mælk for 1 dollar, et brød for 1 dollar, og det er butikspriserne!!! I USA har man aldrig hørt om landmænd der ikke får nok for deres varer, og går konkurs. Jeg ved ikke hvad bønderne betales i Danmark, men for 2 år siden kostede 1 liter mælk 5,50 kr., så trådte forbrugerne til og sagde at bønderne burde betales bedre, så nu er prisen 10kr. for minimælk i Netto. Er der nogen der er så naive at de tror det er landmanden der har fået 4,50 kr. mere for mælken?????? Er vi enige om at landmanden skal være heldig hvis han har fået 25øre ekstra? Så ved I sikkert godt at det nærmere er Netto der har øget avancen med 3 kr/liter plus moms. Danmark mangler i den grad at nogen åbner en indvandrer grønthandler, en dansk bager/mejerist, og en kød/fisk butik der ligger som naboer i hver by, og som sælger til konkurrence dygtige priser. Hvis blot 500 husstande købte deres varer her, kunne hver butik nøjes med avancer på 5-10kr. per kunde/dag. Hver gang du køber varer for 1000kr. så er de 200moms, ca. 5-600 er avance, og du får varer for 2-300kr. Er jeg den eneste der føler at forbrugerne bliver snydt? Hvordan får vi bedre konkurrence på dagligvarer? |
Jeg vil, i samme dårlige stil som dig, spørge om du er så lavt begavet, at du ikke aner hvad det koster at drive en virksomhed her i landet!
Du kan ikke sammenligne priser uden også at sammenligne indkomster, skatter, afgifter osv.
Og nej, jeg føler mig ikke snydt når jeg handler dagligvarer.