Hvad gør jeg i retssag mod lettere psykopat... - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Administration & Finansiering

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Jura, kontrakter, lovgivning, ophavsret m.m. "

 

Hvad gør jeg i retssag mod lettere psykopat...

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
Amino-karma 205
Tilmeldt 3. sep 09
Indlæg ialt: 50


Skrevet 13-04-2019 kl. 12:26

Jeg søgte i 2017 et freelance job. Blev indkaldt til personlig samtale ved firma. Firma (=den mand der leder det) sagde ved samtale, at jobbet var mit hvis jeg ville oprette et momsregistreret firma. Det gjorde jeg til en meget lav honorering, som skulle stige efter kort tids oplæring (Ja, jeg har senere lært, at det på flere måder ikke er en god ide)

Over tid steg honorering ikke på trods af samtaler heromkring. Da vi ikke kunne blive enige herom, så valgte vi at gå hver til sit. 

I samarbejdsaftalen har begge parter skrevet under på, at efter opsigelse af kontrakten, så er der en 3 måneders opsigelsesperiode hvor begge parter vedbliver at opfylde samarbejdsaftalen. Denne samarbejdsaftales krav er blandt andet et vist antal timers arbejde skal sendes til mig ugenligt. 

Samme dag -  før opsigelsen fandt sted, udtrykte firmaet at de håbede på et langt samarbejde med mig og var virkelig glad for mit arbejde. Samme dag - efter opsigelsen, hørte jeg ikke fra dem mere. Ingen mails og heller ingen arbejde blev tilsendt mig. 

I de næste 3 måneder, hvor begge parter skulle fortsætte med at overholde kontrakten, har jeg fået 0 timers arbejde tilsendt. Fra den ene dag til den anden, var der ingen opgaver. 

Jeg har så efter gratis rådgivning fra en advokat indsendt en stævning (småsag) til retten. Jeg har for hver af de 3 måneder i opsigelsesperioden sendt en faktura for den arbejdstid kontrakten fortæller jeg skal have og kompenseres for, men som firmaet ikke har sendt. Så jeg har arbejdet 0 timer for firmaet de 3 måneder, men sendt faktura alligevel for de 3 måneders kontraktuelle timeantal. Disse er ikke betalt. Det er nu endt med møde i retten indenfor nogle få uger. 

Firmaet har flere gange i denne process løjet og beskyldt mig for ting, hvilket jeg kan modbevise på skrift. 

Firmaet hævder, at de har sendt mig 0 timers arbejde, fordi de er et lille firma og ikke havde så meget at lave mere. 

Retten har informeret mig, at jeg gerne skulle kunne bevise, hvorfor mit krav er gyldigt. 

Jeg har informeret retten om:

1. Samarbejdsaftale informerer om at firmaet sender x antal timer pr uge til udførelse. 
Jeg har tilføjet, at denne aftale ikke taler om, at der er undtagelser i tilfælde af færre kunder hos firmaet. 
Jeg har informeret at, mine arbejdsopgaver havde med langvarige og faste kunde aftaler at gøre, som stadig er hos firmaet nu.

2. Jeg har informeret retten om, at firmaet gav udtryk for (også på skrift) at ønske et langt samarbejde med mig. Men samme dag som dette blev nævn, så snart opsigelse var officiel, så fjernede firmaet alle mine kunder fra mig og gav disse kunder og opgaver til andre i firmaet. 

3. Firmaet bad mig returnerer arbejdscomputer og slettede min arbejdsemail.
Dette skete tidligt i opsigelsesperioden, hvor firmaet gav udtryk for, at jeg stadig ville blive sendt opgaver - hvilket ikke giver mening hvis de samtidigt beder om arbejdscomputer og sletter min arbejdsemail. 

Dette er bare nogle af de punkter jeg har nævnt. Retten har givet udtryk for ved telefonmøde, at jeg skal bevise mit krav er gyldigt. Jeg kan ikke se, hvordan jeg kan bevise det på andre måder end allerede beskrevet, men måske det ikke er nok. 

Jeg ved ikke om, jeg skal tage det med i betragtning ved retsmøde, at firma ud over dette ofte har ageret med falsk information (hvilket jeg kan bevise). 

Jeg har ikke advokat med. Men tænker jeg måske skal overveje at bruge pengene på det? Jeg tjente meget lidt ved dette job, da det var få timer, så det er en mindre sag. Anbefal gerne en, hvis du har kendskab til en der specialiserer indenfor dette område :)

Jeg var utrolig effektiv til mit arbejde og lavede også forbedringer og fangede fejl der sparede firmaet penge. De var glade for min indsats og jeg var loyal.

Personen der leder firmaet har ingen grænser for hvor langt han vil gå for at træde på mig, hvilket er en adfærd der viste sig fra det minut opsigelsen var officiel.  En advokat der har set nogle af mine emails modtaget fra ham, har beskrevet det som psykopatisk. Det skal jeg ikke kunne bedømme. Jeg har valgt at køre sagen videre, af en idealistisk grund som jeg godt selv ved ikke hører hjemme i retssystemet: han er en person der træder på andre hvis han kan komme til det, og jeg vælger at sige stop til ham. Fordi ingen nogensinde gør det. 

Vil meget gerne have gode råd, hvis du lige har tid eller erfaring omkring det her rod. Jeg har dog valgt at føre det til ende. 

Mange tak. 

Amino-karma 10.603
Fra København
Tilmeldt 30. jul 07
Indlæg ialt: 1.969

Flemming
Skrevet 13-04-2019 kl. 13:00

Jeg kan ikke råde dig, men jeg ved godt, hvad jeg selv ville have gjort og hvad jeg har gjort tidligere: Gået min vej og ikke set mig tilbage, samt ikke brugt så meget som et minut eller een krone på at tvinge hesten til truget.

I dagens situation er der faktisk en tidligere arbejdsgiver, der mangler at slutafregne mig for et job, som var provisionslønnet og faktisk endog ret godt lønnet. Inden jeg fratrådte sikrede jeg mig størst mulige udbetaling, således at der blot manglede afregning for nogle få sager. Det betyder, at de skylder mig omkring kr 50-80.000 for disse sager, men jeg ved også udmærket, at de vil gøre alt for ikke at afregne mig dette.

Derfor traf jeg en beslutning allerede samme dag, som jeg forlod firmaet: Glemme alt om dette og bare komme videre ud i mit eget selvstændige eventyr, hvor jeg med god energi og indsats nemt kan opveje dette tab fremfor at bruge min energi og penge på at forfølge disse tosser.

Amino-karma 173.812
Fra 2800 Lyngby
Tilmeldt 2. mar 11
Indlæg ialt: 37.833
Amino Plus
Cookie - John Hannover
Fra John Hannover
Skrevet 13-04-2019 kl. 15:15

powerstart:
Jeg søgte i 2017 et freelance job. Blev indkaldt til personlig samtale ved firma. Firma (=den mand der leder det) sagde ved samtale, at jobbet var mit hvis jeg ville oprette et momsregistreret firma
kunne let være første fejl. Hvis arbejdet af skat faktisk ses som lønmodtagerarbejde så er det snyd at oprette CVR - og at kræve det - man skal så ansættes med alm løn. OM det er det ene eller andet har ikke med aftalen at gøre - den gælder ikke hvis arbejdet faktisk var lønmodtager arbejde https://johnhannover.blogspot.com/2018/09/lnmodtager-eller-fakturere-som.html 


Arbejdsgiver vil så - hvis det ses som lønmodtagerarbejde miste momsfradrag og få bod - den der fakturerer vil skulle betale fuld skat af momsen og miste momsfradrag for udgifter der havde med den i virkeligheden ikke momspligtige aktivitet at gøre som minimum

Man skal ikke lade sig lokke til CVR hvis man kan se det er lønmodtagerarbejde. Jeg tror det - bl.a får en selvstændig ikke udleveret arbejdscomputer mm OM det er de må du afgøre ud fra linket

powerstart:
Jeg har ikke advokat med. Men tænker jeg måske skal overveje at bruge pengene på det? Jeg tjente meget lidt ved dette job, da det var få timer, så det er en mindre sag.
Mange kalder selvmødere i småsager for selvmordere. Jeg kan ikke lige anbefale en advokat men jeg tror du vil opdage, at det koster dig mere end at opgive sagen rent ud. Det er meget sjældent sådanne sager er så let beviste og man ender med at stå og kaste med mudder hvorefter retten finder en løsning - ikke nødvendigvis en der giver dig mange penge, og siger hver part skal tage sagens omkostninger

Om du af idealistiske årsager - som du siger - vil køre sagen er op til dig - men i startede på helt galt niveau og er endt på lige så galt.Du vil skulle bevise dit tab som selvstændig når du jo heller ikke skal lægge timerne - i en speget sag om du var det ene eller andet og hvor firmaet siger de ikke har arbejde her og nu og så bare skulle betale uden de arbejdede - hvor DU skal bevise tabet (du kunne jo som selvstændig lave andet i de timer)  Skidt sag - kun hvis du synes det er personligt vigtig så kør den - ellers kom videre

vh John Hannover

Amino-karma 80.309
Tilmeldt 24. jun 07
Indlæg ialt: 14.590
flag Amino Plus Amino Ekspert
Fashion-Seller
Fra Cosmos Co , Customfit.eu
Skrevet 13-04-2019 kl. 22:32

Cookie - John Hannover:

Mange kalder selvmødere i småsager for selvmordere. Jeg kan ikke lige anbefale en advokat men jeg tror du vil opdage, at det koster dig mere end at opgive sagen rent ud. Det er meget sjældent sådanne sager er så let beviste og man ender med at stå og kaste med mudder hvorefter retten finder en løsning - ikke nødvendigvis en der giver dig mange penge, og siger hver part skal tage sagens omkostninger

Det afsnit er meget spot on! Man skal virkelig være inde i stoffet, hvis man skal håndtere sine egne sager, ellers ender man hurtigt med at falde i et hul, som man ikke lige kendte til, men som en advokat kender.

Når det så er sagt, så skal du have fokus på det aftalegrundlag, da det er det, som må være grundlaget for dit krav. Der er lavet en aftale om 3 mdrs opsigelse, og det er disse 3 mdrs arbejde, som modparten skal kompensere for, ikke at have betalt til dig.

Det bedste råd er måske, at prøve at få retsmægling i sagen, og dermed finde et forlig, så begge kan gå hver til sit. Det giver dig på ingen måde det fulde beløb, men kan det f.eks betyde, at du får 50%, og slipper for en retssag, så er det nok meget godt givet ud.

Alternativet er, at du skal ind i retten og føre din sag, og det kræver altså, at man kan sit stof, for ellers giver det en fordel til modparten. Dommeren afsiger dom ud fra det, som der faktuelt bliver oplyst, hvorfor det er sindsyg vigtigt, at du får alt med, inkl paragraffer, tidligere reference domme mm.

Billige designer Solbriller hos Customfit.eu

Tom Ford Solbriller -- Lacoste -- Carrera - Oakley - Chloe mm. Alt er på lager! Leveringstid 1-3 dage til DK.

Naturprodukter fra Cosmos Co. Argan olie - Kaktus olie - Grønt ler mm.

Link til Amino ekspertbloggen, hvor jeg skriver om lidt af hvert...

Amino-karma 3.332
Fra København
Tilmeldt 31. jul 15
Indlæg ialt: 721
Amino Plus
PashminaWear
Fra PashminaWear
Skrevet 14-04-2019 kl. 04:04

Kunne det ikke være en ide at anlægge sagen som privat hvis de har lokket dig til at oprette et CVR? Der har du så mulighed for at bruge din retshjælpsforsikring som normalt indgår i din indboforsikring. Den dækker dog ikke forberedelsen af en småsag, så du skal have fat i en advokat som er ok med at du selv laver de indledende skrifter.

Vi er specialister i cashmere og andre luksusfibre med eget væveri Kathmandu. Vi producerer tøj og accessories i høj kvalitet som lækre cashmere tørklæder og håndvævede pashmina sjaler.

Amino-karma 173.812
Fra 2800 Lyngby
Tilmeldt 2. mar 11
Indlæg ialt: 37.833
Amino Plus
Cookie - John Hannover
Fra John Hannover
Skrevet 14-04-2019 kl. 11:14

PashminaWear:

Kunne det ikke være en ide at anlægge sagen som privat hvis de har lokket dig til at oprette et CVR? Der har du så mulighed for at bruge din retshjælpsforsikring som normalt indgår i din indboforsikring. Den dækker dog ikke forberedelsen af en småsag, så du skal have fat i en advokat som er ok med at du selv laver de indledende skrifter.

kunne i alle fald være spændende at se hvordan retten så reagerer - for du har som sikkert ret - trådstarter er blevet lokket til at stifte CVR men har nu nok selv været meget godt tilfreds med det og risiko er jo ofte, at der har været trukket statens takts i kørepenge i stedet for befordring og - moms er en del af regningen, og det er jo så ikke lovligt fra trådstarters side Der skal så betales skat af momsen, da der ikke er moms på løn.

Jeg synes det kunne være spændende at se, om retten vælger alene at fokusere på sagen - som privat, uden at, det på nogen måde betyder, at der så er begået skattesnyd fra begge parter ved ikke at tilbageholde kildeskat for ansætter og - fakturere med moms og sikkert taget en del fradrag som selvstændig, som man ikke havde haft som ansat (eller som i alle fald ville være ligningsmæssige) Det er jo muligt skat slet ikke får høre om det - men man kan nok ikke stå i retten og have taget en masse fradragsfordele ved at have CVR og så klage over modparten, uden modpartens advokat peger fingre.

Jeg ville som modpartsadvokat køre hårdt på, at det var trådstarter der ønskede at tingene skulle ske med CVR, moms, kørepenge og andre lukrative fradrag og jeg tror dommeren ville rynke brynene

Forsikrings retshjælp vil nok også kunne se på det faktum, at der indgår moms i alle beløb der kræves så det lyder lidt som om, trådstarter skulle starte med at se, om det er muligt at anklage firmaet der foreslog CVR for svindel ved den handling - nok ikke en sjov bevisførsel

vh John Hannover

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)

RSS-feed
 
Administration & Finansiering er venligst sponseret af:

Besøg vores samarbejdspartnere :