To firmaer under samme CVR (PMV) - regnskab? - Amino.dk
på Amino
Bliv gratis medlem på Amino
 

Køb et Amino Sponsorlink

 

Nye ekspertblog-indlæg
om  Start af selvstændig virksomhed

Læs flere ekspertindlæg
 

Top karmaliste (30 dage)

De flinkeste Amino’er der hjælper mest med "Hvilken virksomhed skal jeg starte? "

 

To firmaer under samme CVR (PMV) - regnskab?

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)
Amino-karma 15
Tilmeldt 30. nov 18
Indlæg ialt: 4


Skrevet 05-05-2019 kl. 14:08

Hej med jer 

Jeg har en selvstændig virksomhed, hvor jeg arbejder som tolk. Mit arbejdsområde er momsfritaget, og derfor er virksomheden en PMV. Den del har jeg styr på. 

Jeg overvejer nu at tjene lidt ekstra penge ved siden af, på IT-konsulentarbejde og evt på noget Creative Market-salg. Hvordan holder jeg bedst styr på det? 
Er det bedst at oprette et nyt SE-nummer under mit CVR? Og føre to seperate regnskaber? Eller hvis det er i det samme regnskab, hvordan holder jeg så smartest de to ting adskilt? (jeg skal jo holde øje med om jeg på et tidspunkt når over 50.000 i sidegesjæften) Jeg bruger Dinero

Amino-karma 178.184
Fra 2800 Lyngby
Tilmeldt 2. mar 11
Indlæg ialt: 38.914
Amino Plus
Cookie - John Hannover
Fra John Hannover
Skrevet 05-05-2019 kl. 15:35

Sif:
Jeg har en selvstændig virksomhed, hvor jeg arbejder som tolk. Mit arbejdsområde er momsfritaget, og derfor er virksomheden en PMV. Den del har jeg styr på. 
Hm - PMV er ikke specielt til momsfritagede - det er til firmaer der ved de ikke kommer over 50.000 kr i omsætning på noget tidspunkt og derfor er der ikke moms (bør registrere når de rammer ca 4000 kr per måned) - Som PMV skal dine erhvervskunder så indberette alt de betaler til dit PMV til skat som honorar på dit CVR nummer.

Det er din samlede momspligtig omsætning som afgør den del

Ja lyder som god ide med eget SE til den momspligtige del, men ikke en pligt. Det er ellers blot, at alt du omsætter i det momsfrie har du heller ikke momsfradrag for ved købet, og tilsvarende alt du omsætter med moms har du momsfradrag for udgifterne til. 
Ting som begge bruger (nemt at nævne feks printerpapir) skal momsmæssigt løbende deles i forhold til % af omsætning og 31/12 skal der så korregeres momsmæssigt så det bliver årets præcise fordeling af momspligtig og moms fri omsætning

Om det så er specielt godt at håndtere i Dinero må du høre deres support om, eller om du skal over i economic som har dimensioner = hver konto kan have hver sit regnskab og angives separat

For den momsfrie del skal du holde øje med tidspunkt for lønsumsregistrering https://johnhannover.blogspot.com/2018/12/lnsumsafgift.html 

vh John Hannover

Amino-karma 15
Tilmeldt 30. nov 18
Indlæg ialt: 4

Sif
Skrevet 05-05-2019 kl. 20:33

Hej John

Tak for dit svar.
Som jeg har forstået kan jeg fortsætte som PMV så længe jeg ikke har momspligtig indtægt over 50.000. Det har jeg i hvert fald fået af vide fra officielle kanaler.

Ah ja, det gør selvfølgelig en forskel i indkøb. Det lyder en smule besværligt. Det er godt at være opmærksom på.

Jeg tolker for døve og hørehæmmede, så mit erhverv hører under kategorien “social forsorg og bistand”, der ikke er lønsumsafgiftspligtigt. Heldigvis ;)

Jeg må høre Dinero ad.

Side 1 ud af 1 (3 indlæg)

RSS-feed
 
Besøg vores samarbejdspartnere :