Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Ansættelse af deltidsmedarbejdere!

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 27. Sep 08
Indlæg ialt: 4
Skrevet kl. 00:10
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej!

Vi har et lille I/S som vi er 2 indehavere om. Indtil nu har vi begge klaret alle opgaver selv, men virksomheden er vokset så vi har nu ansat 2 førtidspensionister til at levere varer for os.

Begge medarbejdere vil have under 8 timers arbejde om ugen indtil videre.

Hvordan er reglerne m.h.t. mindsteløn, feriepenge, evt. pension,  løn under sygdom samt opsigelse? (Begge medarbejdere er ansat "efter behov" og vi har derfor ikke nogen fast aftale om et fast antal timer pr. uge).

 

Glæder os til at høre fra jer.

 

 

Fra København K
Tilmeldt 8. Jan 06
Indlæg ialt: 3643
Fra  Regnskabsskolen ApS Skrevet kl. 01:09
Hvor mange stjerner giver du? :

Da jeres medarbejdere er ansat under 8 timer ugentligt, er de ikke omfattet af funktionærloven. Hvis der bliver tale om flere timer, afhænger det af arbejdets karakter, om Funktionærloven er gældende eller ej. De er omfattet af Ferieloven og skal have feriepenge. (Brug et lønsystem!).

Der er aftalefrihed i Danmark, så i princippet kan I aftale lige, hvad I vil med jeres to medarbejdere. Men det vil være meget fornuftigt at skele til, hvordan forholdene er på arbejdsmarkedet i øvrigt. For eksempel vil lønnen være aftalt individuelt.  Medarbejderne vil ikke have krav på løn under sygdom (de kan søge sygedagpenge, hvis de opfylder beskæftigelseskravet, hvilket ikke lyder til at være tilfældet). Der er ingen krav om pension, hverken til funktionærer eller andre, hvis ikke ansættelsesforholdet er omfattet af en overenskomst, og I har nok ikke tænkt jer at skulle tiltræde en overenskomst for denne type løs hjælp... Opsigelsesvarslerne kan være fra dag til dag, når der ikke er nogen fast aftale.

Men hvis det på et tidspunkt viser sig, at I har brug for hjælp mere fast, så der er tale om vagter hver uge, vil det være en meget fornuftig ting at aftale et gensidigt opsigelsesvarsel. For på det tidspunkt begynder jeres medarbejdere at regne med lønnen, og så er det utrygt, at I kan sige dem fra uden videre og uden varsel. Opsigelsesvarslet kan da være 2 uger eller en måned.

Lav en ansættelseskontrakt, som beskriver de forhold, I aftaler med jeres medarbejdere. Den behøver ikke at være lang og omfattende, men der skal bl.a. stå, at feriepengene vil blive overført til Feriegiro, at lønnen bliver udbetalt månedligt bagud (eller hvad I nu aftaler) og om der er et opsigelsesvarsel. Afhængigt af arbejdets karakter, herunder om jeres medarbejdere f.eks. får udleveret nøgler til opgange osv., kan der være tale om flere afsnit om at omgås betroede genstande forsvarligt, diskretion osv.

 

Side 1 ud af 1 (2 indlæg)