Jeg har i mange år undret mig over at vi ikke er bedre til at forædle vores landbrugsprodukter. Vi er jo gode svineproducenter, og kunne med fordel forædle skinkerne til en dansk delikatesse. Fodre svinene med vores egne ager og agern og få en udsøgt smag i kødet. Lufttørre dem i den skønne salte vesterhavs luft ... Vi har en skøn olie, i form af raps og hør, men det skal selvfølgelig være økologisk og koldpresset. Men vi er blevet oplært i den forestilling af at olivenolie er sundere for helbredet - hjertet. Men det er ikke korrekt, der er langt mere sund omega 3-6-9 syre i hør og rapsolie. En anden ting er, at vi i dk ikke er oplærte i korrekt brug af olier. Mange steger kød i olivenolie, det gør at olien bliver opvarmet for højt og danner yderst skadelige transfedtsyre. Så vi trænger gennemgående en større oplysnings kampagne om brug af olier i madlavning. En helt anden ting er, at europæiske landmænd får enorme mængder i eu støtte til dyrkning af oliven. Det gør at der har været bunker af resourser til at markedsføre produktet som sundhedsfremmende. Vi burde i dk fremme vores egne råvarer mere og markedsføre vores egne skønne råvarer. Jeg køber mine olier og mel hos www.nyborggaard.dk Det er økologisk stenkværnet mel, og økologisk koldpresset olier. Som kan købes i gårdbutikker og på nettet. Fantastisk smag. Det vigtigste er: at det er nykværnet og nypresset - derfor er de gode sporstoffer og fedtsyre friske i produkterne. Lige et godt råd: Til jer der bruger fiskeolie i kapsler. Bræk lige en kapsel over for at checke om olien er frisk. Harsk olie gavner ikke kroppen, tværtimod. Og desværre er mange fiskeolier harske. Hørfrøolie er en super erstatning for fiskeolie. |
Dato: 7/17/2006 1:23:32 PM Forfatter: The gameDato: 7/17/2006 12:32:33 PM Forfatter: Henrik MorellJeg synes man skal holde fast i, at der bliver færre og færre men større og større landbrugsejendomme. Det er nok ikke fra svinefabrikkerne vi skal forvente den store smagsmæssige udvikling, men de fylder mere og mere. De små producenter med kvalitetsprodukter er et marginalt fænomen, som jeg kunne ønske fik større udbredelse, men jeg synes ikke de faktiske forhold taler for det. Der var et tal fremme på et tidspunkt om, at 20 % af danskerne var mere interesseret i kvalitet end pris, mens det forholder sig omvendt for resten af forbrugerne. Hvis der virkelig var så stor interesse, så ville man jo nok også se kvalitetetsvarerne i supermarkederne.Spådommen og forbrugerne der vil købe en god historie tror jeg er ret meget af en drøm, hvis man ser bort for marginalgrupper (og de kan jo være markedsmæssigt interessante). Forbrugerne er i hvert fald ret villige til at se bort fra børnearbejde, massiv brug af gift, urimelige afregningspriser osv. At tro at de forbrugere for alvor i Netto kl. 17 med børnene på slæb skulle interessere sig for den gode historie om Kurts jordbær, den tror jeg ikke på.- Jeg ved ikke hvor du har de 20% fra, men jeg vil gerne have en kilde, for jeg tror sku det er noget fordrukentsludder.At du tror det er en drøm, er nok din egen drøm, for det forholder sig bare sådan. Storytelleing er ikke et ubrugt værkstøj for virksomheder worldwide. Om det er store eller små, er prktisk talt uden betydning. De er mange der bruger det.Hvis vi lod være med at imoprterer alt det lort, og holdt op med at producerer lort, så kunne folk vælge mellem kvalitet, god kvalitet og rigtig god kvalitet. Nu forholder det sig faktisk således at der udbydes økologiske varer i Netto, som er på ''fuld højde'' (samme niveau er nok en bedre formulering) med andre supermarkeder, som ikke er discount.Jeg prøvede at finde kilden, der var en avisartikel. Men når du mener, at det er noget fordrukkent sludder har du måske en ædruelig kilde, der underbygger det modsatte?Jeg har ikke udtalt mig om storytelling, jeg har udtalt mig om den begrænsede betydning i det store billede. En Netto har 1000-1200 varenumre. Det er vist lidt urealistisk, hvis forbrugerne skal forholde sig til 1000-1200 historier. Hermed ikke være sagt, at der ikke er nogen, der kan få markedsført sig med en historie til nogle få produkter eller grupper af forbrugere, der er mere optaget af den slags end at få husholdningsbudgettet til at hænge sammen.Det virker lidt i denne tråd som om der bliver sat lighedstegn mellem fortælling og kvalitet. Er belgisk kvalitetsøl et udtryk for det? Ikke efter min mening, men der er da givetvis danske bryggerier, der lever af fortællingen og ikke af at producere en øl med et fornuftigt forhold mellem pris og kvalitet.Nu vil jeg være ret forsigtig med at sætte lighedstegn mellem kvalitet og økologi (og her ser jeg bort fra kvaliteten af ikke at ødelægge grundvandet og mængden af sprøjterester).