Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

købe et hus, gøre det istand, og sælge det igen... hviken forretningsform skal jeg vælge

Side 1 ud af 2 (18 indlæg)
Tilmeldt 22. Mar 09
Indlæg ialt: 2
Skrevet kl. 09:27
Hvor mange stjerner giver du? :

hej

er der nogen der kan hjælpe med råd ved opstart af et sådant lille bygningsrenoverings firma ?

hvordan gør man ? køber man huset i eget eller firmanavn ? hvad med skat  af af firtjeneste ? kan man trække materiale moms fra ?

hvem ved noget om sådan et "startup" ?

mvh

handy-and

Fra Sayulita
Tilmeldt 14. Aug 07
Indlæg ialt: 1407
Fra  Psykoterapeut og parterapeut Skrevet kl. 09:36
Hvor mange stjerner giver du? :

Med det jeg efterhånden ved om business, så ville jeg lave et ApS til mit eget renoveringsfirma og et holdingselskab til at købe husene med, sådan at hvis krisen kradser, du går fallit eller lignende, så mister du ikke de huse du har. Og din personlige økonomi bliver ikke påvirket - du kan have rigtig mange penge ude at svømme med sådan et firma og for at de ikke kommer og tager din kat og din kone, så skal du sikre dig - med selskaber :)

Jeg vil følge tråden og se hvad specialisterne siger :)

Mette

Fra Århus
Tilmeldt 25. Mar 08
Indlæg ialt: 384
Skrevet kl. 09:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej.

Det er udentvivl et større projekt og det kan være et gamble.
Hvis du gør det som privat person kan du jo købe huset, "bo" i det og sætte det i stand. Hvis der går mere end ét år, altså hvor du har boet i det i et år, er fortjenesten vidst skattefri, men jeg er ikke sikker. Som virksomhed skal du betale skat af alt du foretager dig.

Noget af det du skal sikre dig er at du ikke er afhængig af banker og realkreditinstitutter så de ikke midt i et projekt kommer og vil have pengene igen, som man f.eks. har set her i "finanskrisen"..

Kender nogle hvis onkler osv. gør som du snakker om, og der kan være penge at hente, men det kan også gå galt.
Du skal sætte dig grundigt ind i husets stand, hvad det koster at sætte det i stand og hvad vil det kunne sælges for?

Det er et spændende projekt, men husk at se dig for og sørg for en evt ejendom vil være attraktiv set med andre køberes øjne.. Der bliver trods alt ikke solgt super mange ejendomme for tiden.

God vind!

Tilmeldt 11. Jun 06
Indlæg ialt: 993
Skrevet kl. 10:04
Hvor mange stjerner giver du? :

I disse tider hvor priserne er i frit fald, er det risikabel business. På den anden side, kan du gøre gode handler på håndværkertilbud.

Omkring skat og moms, må du vælge

1. køb huset privat, bo i det, betal ikke skat - men få ikke moms fradrag

2. Lav et selskab, køb huset der, få fradrag for udgifter, men betal skat af fortjenesten.

Husk at bank og kreditforening, næppe låner penge uden du hæfter personligt i disse tider.

 

 

Tilmeldt 16. Mar 06
Indlæg ialt: 851
Skrevet kl. 10:18
Hvor mange stjerner giver du? :

Zacho:
Hvis du gør det som privat person kan du jo købe huset, "bo" i det og sætte det i stand. Hvis der går mere end ét år, altså hvor du har boet i det i et år, er fortjenesten vidst skattefri, men jeg er ikke sikker. Som virksomhed skal du betale skat af alt du foretager dig.

Om du bor I det ét år, mindre eller mere er lige meget. Hvis skat vurderer at du gør med videresalg for øje, så vil du få dem på nakken og de vil forsøge at få fortjenesten beskattet, hvilke vil betyde udgifter til advokat osv. for at modbevise dem om det modsatte. Jo længere tid du bor i huset jo sværere vil skat dog få med at bevise at det var med videresalg for øje.

Tilmeldt 16. Sep 08
Indlæg ialt: 420
Skrevet kl. 10:28
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Det kommer jo egentlig an på om du vil beskæftige dig fuldtids med det til dagligt og drive forretningsgrundlag på det, eller om du vil gøre det som en weekend ting sammen med nogle venner.

Her i område er der ofte nogle store selvstændige tømrer og murervirksomheder der køber et hus for så at i de døde perioder kan sende nogle af deres folk derhen.

 

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 10:46
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Selv om hovedreglen er, at al fortjeneste på fast ejendom er skattepligtig, vil jeg starte med at nævne en meget vigtig undtagelse fra denne hovedregel

Hvis du opretter et firma der har som formål at købe og sælge ejendomme, vil det blive anset som næringskattepligtig i forbindelse med beskatning af avancer ved et ejendomssalg. Beskatning sker med udgangspunkt i Statsskattelovens §4 og § 5, litra a.

Ingen regler uden undtagelser. Således er der i Ejendomsavancebeskatningslovens § 8 (populært kaldet Parcelhusreglen)  nævnt de undtagelser, som gælder.

Du skal ikke betale skat af en eventuel fortjeneste på dit en- eller tofamilieshus eller din ejerlejlighed, hvis huset eller ejerlejligheden har tjent til bolig for dig eller din husstand i en del af eller hele den periode, hvori du har ejet ejendommen, forudsat at ejendommen har opfyldt betingelserne for at kunne afstås skattefrit i en del af eller hele denne periode. Ejendommen må dog ikke efterfølgende have været anvendt erhvervsmæssigt.

Du skal heller ikke betale skat af en eventuel fortjeneste på dit sommerhus eller fritidshus, som du eller din husstand har benyttet til privat formål i en del af eller hele den periode, hvori du har ejet ejendommen, forudsat at ejendommen har opfyldt betingelserne for at kunne afstås skattefrit i en del af eller hele denne periode. Ejendommen må dog ikke efterfølgende have været anvendt erhvervsmæssigt, og ejendommen skal være registret som fritidshus.

Der gælder ikke længere noget krav om, at du skal have beboet ejendommen i mindst 2 år. Du skal blot have beboet boligen eller benyttet sommerhuset til private formål. Beboelsen skal være reel og det nytter f. eks. ikke noget med en proformaflytning til boligen, hvor du har bevaret en anden bopæl, som du så flytter tilbage til efter en kortere beboelsesperiode.

Med hensyn til en- og tofamilieshuse og sommerhuse og fritidshuse gælder skattefritagelsen dog kun, såfremt mindst 1 af følgende 3 betingelser er opfyldt:

  • Ejendommens samlede grundareal er mindre end 1.400 kvm. Ved opmålingen af det samlede grundareal medregnes kun arealer, der er ansat til en værdi af over 0 kr. Vejarealer, der matrikulært er medregnet til en ejendom, vil ofte være vurderet til 0 kr. og kan i så fald fragå ved udmålingen af det samlede grundareal. Er der tale om en bygning på lejet grund, f. eks. et sommerhus, er det uden betydning, at grunden er på over 1.400 kvm.
  • Der ifølge offentlig myndigheds bestemmelse ikke fra ejendommen kan udstykkes grund til selvstændig bebyggelse. Erklæring herom kan indhentes hos den kommunale bygningsmyndighed eller amtsrådet.
  • Udstykning ifølge erklæring fra den centrale told- og skatteforvaltning vil medføre væsentlig værdiforringelse af restarealet eller den bestående bebyggelse.

 

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 11:05
Hvor mange stjerner giver du? :

Det skal retfærdigvis siges at man ikke bliver næringsbeskattet af køb og salg fast ejendom blot fordi man anfører det i sine vedtægter. Der skal rigtig meget handel til og som regel også en uddannelses-/beskæftigelsesmæssig  baggrund som entreprenør, mægler o.l.

Jeg mener det bør afhænge af om det bare er et hus eller flere huse du påtænker at købe/sælge. Taler vi om et hus ville jeg da prøve at kombinere det med noget holdbar beboelse med henblik på et senere skattefrit salg. Der skal bare laves en knivskarp køreplane.

I den forbindelse skal jeg lige skyde en vid pil igennem det her med at Skat kan beskatte avancen hvis huset er købt med videresalg for øje. Dette er ikke afgørende når man ikke er næringsdrivende. Afgørende er at det er et en eller tofamiliehus som , opfylder de krav klovn nævner, og som  overvejende grad anvendes til beboelse. Her er det et krav at ejer reelt har boet i ejendommen en del af ejerperioden. Dette kræver i praksis mere eller mindre at ejer ikke i beboelsesperioden har haft anden  bolig til rådighed. En pludselig uenighed med samleveren/ægtefællen hvorefter de bliver gode venner ingen holder normalt ikke. Men jeg kan nævne et eksempel på en mand der boede i en ejendom i 14 dage i forbindelse med køb og salg af andre ejendomme og da han ikke i de 14 dage havde andre boliger til rådighed var han skattefri.

Det hvor intentionen eller formålet med købet kan indgå er i relation til vurderingen af om man faktisk har beboet ejendommen. Der trækker det og andre momenter som en kort ejertid m.v. selvfølgelig i retning af at det ikke har været beboet.

Husk iøvrigt at få evt. ibrugtagningstillladelse m.v. inden du sælger. Kender et enkelt eksempel på en der røg i vasken på den konto; fordi han ikke lovligt havde anvendt ejendommen (et sommerhus)I forud for salget.

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Fra Slagelse
Tilmeldt 9. Oct 06
Indlæg ialt: 2589
Fra  Tømrer - snedker virksomheden Koluda Byg Skrevet kl. 14:35
Hvor mange stjerner giver du? :

Vi havde faktisk tænkt på det samme, fordi boligerne pt. er langt nede i pris.

Vi havde dog tiltænkt at leje ejendommen ud når den er istandsat, hvordan ser det så ud med reglerne, hvis man feks. lejer det ud et par år, og derefter vælge at sælge det igen... ?

Kunne evt. også være en løsning for spørgeren herinde..

Ejendommen skal jo helst stige så meget i værdi, og  det med lejer i kan bruges som sikkerhed for det næste hus/ejendom.

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 14:43
Hvor mange stjerner giver du? :

Koludabyg:
Vi havde dog tiltænkt at leje ejendommen ud når den er istandsat, hvordan ser det så ud med reglerne, hvis man feks. lejer det ud et par år, og derefter vælge at sælge det igen... ?

I relation til skattefrit salg kræves der stadigvæk at boligen har tjent som DIN egen bopæl jf ovenstående.

Side 1 ud af 2 (18 indlæg)