Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvad er omsætning?

Hvor mange stjerner giver du? :

En omsætning er et udtryk for en virksomheds samlede salg i kroner og øre.

Normalvis vil omsætningen bestå i det beløb, som virksomheden får ind fra salg af varer/ydelser på faktura samt kontantsalg. Omsætning kan også komme fra øvrige indtægter i virksomheden – eksempelvis investeringsafkast.

Omsætning og regnskaber

Når en virksomhed skal udarbejde sit årsregnskab, vil virksomhedens omsætning altid fremgå uden moms.

Regnskabsmæssigt er moms altså aldrig inkluderet i omsætningstallene fra virksomheden.

Når omsætning skal indskrives i et årsregnskab, er det vigtigt, at omsætningstallene periodiseres korrekt for at give et retvisende billede af virksomheden. Såfremt omsætningen ikke er opgjort korrekt, kan en revisor hjælpe med at angive supplerende oplysninger i årsregnskabet.

For virksomheder i regnskabsklasse B og C er der mulighed for ikke at offentliggøre omsætningstal – men i stedet for blot offentliggøre bruttofortjenesten i virksomheden.

Hvordan holder jeg styr på min omsætning?

Driver du en virksomhed, og ønsker du at have et godt overblik over omsætningen i din forretning, er den nemmeste og letteste måde uden tvivl at anvende et regnskabssystem. På den måde har du altid det fulde overblik over omsætningstallene i din forretning. 

Annonce

Vil du have et overskueligt regnskabsprogram, og samtidig slippe for at skulle håndtere regnskabet? Så lad Meneto overtage. Så skal du hverken bøvle med at indberette moms eller klare årsregnskabet. 

 

Hvor mange stjerner giver du? :