Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Mediegrafiker eller multimediedesigner?

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)
  • 1
Tilmeldt 15. Dec 09
Indlæg ialt: 252
Fra  Lashes.dk - Alt indenfor øjenvipper Skrevet kl. 03:15
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg ved ikke hvad jeg skal vælge af uddanelse, håber der er nogle som kan hjælpe.

Kan i anbefale det ene frem for det andet? Eller fortæl mig forskellen mellem de 2.

 

Tilmeldt 19. Aug 10
Indlæg ialt: 503
Skrevet kl. 09:58
Hvor mange stjerner giver du? :

Kender ikke s[ meget til Mediegrafiker, men er selv multimediedesigner og sådan som jeg ser det, så er Mediegrafiker mere produktion og sidste led, hvor i mod på multi medie designer går man også lidt i "dybden" med kommunikation, organisation, markedsføring und so weiter.

Desuden skal man have praktikplads som Mediegrafiker(?). 

Nu ved jeg ikke hvor gammel du er eller hvad du har lyst til som det primære, men du kunne jo starte ud med Mediegrafiker, hvis det er html/css/php/flash/photoshop "specialist" du vil være :)

GL...

 

 

Fra Nykøbing MORS
Tilmeldt 10. Feb 09
Indlæg ialt: 674
Skrevet kl. 10:38
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej 

Lidt rettelser : 

Mediegrafiker er IKKE sidste led. Laver alt fra idene opstår til færdig produkt afhængig af hvilken firma man er i. Eksempelvis kan man ansættes i et reklame bureau hvor folk kommer med ideerne til tryksager, logoer, tekstiltryk, skilte, autoreklamer, websider og så lave det elektroniske klar til den videre forløb og dermed aflevere sin opgave der. Eller man kan være på et trykkeri og få hel eller halv fabrikater og så lave/følge det til færdig produkt. Altså er mediegrafikeren en som både lave opsætningen og produkt planlægningen.

Multimediegrafiker er vist en som beskæftige sig mest med web eller reklame film. 

Jeg er selv mediegrafiker ( som kaldtes grafiker førhen i tiden) 

Forskellen på de to er hovedsagelig at mediegrafiker er mere dybde gående og en længere uddannelse (4 år) og multimediegrafiker er forholdvis det elektroniske medie man beskæftige sig med og tager vist "kun" 2 år.

Korrekt at som mediegrafiker SKAL man have elevplads INDEN man begynder - om det er det samme for multimediadesign ved jeg ikke- de laver jo så meget om mht.uddanelses kravene !

Jeg vil IKKE sige at mediegrafiker er specialist i html/css/php/flash/photoshop ekspert da der også er mange (rigtig mange) opgaver som laves i Indesign og Illustrater.

Jeg valgte selv mediegrafiker fordi jeg syntes den er den "bredest" uddanelse med både logo udvikling (Illustrater) tryksager (Indesign) billedbehandling (Photoshop) web ( Dreamweaver & Flash) 

Ved ikke om det gav et overblik men eller har nettet mange sider hvor du kan læse om de forskellige uddannelser : http://www.grafiske-uddannelser.dk/ er en rigtig god side !

Kenn Bo 

Leverandør af ALT til markedsføring, til ALLE !

Ekspert i små oplag - Tjek: www.kenn-bo-grafik.dk

Tilmeldt 19. Jun 09
Indlæg ialt: 15
Skrevet kl. 12:47
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg tror du vil løbe ind i, at de som er uddannet Mediegrafikere vil tale sin sag, og de som er uddannet Multimediedesigner vil tale deres sag.

Det er ikke helt rigtigt at man skal have en læreplads som mediegrafiker. Du kan også blive optaget på en såkaldt kvoteplads. En kvoteplads gør du dig berettiget til ved at sende skolen en ansøgning, blive testet for farveblindhed, tage en dansk prøve, lave en "grafisk" opgave. Opgaven må normalt ikke udføres på computer, da alle, også de som ikke har arbejdet med programmerne før, skal have muligheden for at være med. Efter disse trin bliver der så valgt nogle ud, som så får en kvoteplads.

Med en kvoteplads er du sikret at du kan gennemføre uddannelsen, uanset om du finder en læreplads eller ej. Du kommer til at deltage i skoleforløbene ligesom alle andre, men når de som har en læreplads er ude hos dem, så er du istedet "ansat" af skolen, og sidder i deres skolepraktik.

Et af kravene når du er i skolepraktik er at du opfylder EMMA kriterierne. Egnethed. Mobil fagligt. Mobil geografisk og Aktivt søgende.

________

Tilbage til dit spørgsmål:

Forskellen på de to uddannelser er bl.a. at multimediedesigner kun tager 2 år - og der er heller ikke mødepligt. Det kræver dog også at du har en gymnasialuddannelse, hvor mediegrafiker kun kræver en 9. klasseseksamen.

Mediegrafiker tager så 4 år, men absolut størstedelen af den periode er praksis. Dvs. finder du en læreplads, så er det her du vil bruge det meste af din tid.

Som multimediedesigner foregår uddannelsen på skolen, og du får dermed ingen erhverserfaring under dit skoleforløb, og du står dermed som færdiguddannet uden nogen form for erfaring, og et tomt CV. Ikke umiddelbart nogen god start, vil jeg mene.

_______

Hvis du har en gymnasialuddannelse og virkelig brænder for det her, så ville mit råd til dig være at søge ind på fx Skolen for Visuel Kommunikation i Haderslev (http://www.skolevisuel.dk/).

De har virkelig dygtige lærer, som normalvis er gæstelærer. Dvs. det er folk som til dagligt arbejder i branchen, og dermed har fingeren på pulsen omkring hvad der rører på sig.

Lærerne rundt på de tekniske skoler er alt for tit lidt for outdated. Det føles som flere af dem nærmest bare går og venter på pension. Spørg dig selv, hvis du brændte for dit fag, hvorfor skulle du så vælge at undervise fremfor at arbejde med det?

 

Jeg håber alt dette gav lidt input på what to do - og ellers er du velkommen til at spørge løs! ;)

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 17:05
Hvor mange stjerner giver du? :

Ulempen ved mediegrafiker er vel at man skal finde en læreplads og det tror jeg er svært i disse tider.
Hvad med webintegrator, der skal man så vidt jeg ved ikk have en læreplads.

Jeg er selv uddannet multimediedesigner, der var mange der ikke rigtigt vidste hvad multimediedesigner uddannelsen overhovedet gik ud på i min klasse, selvom de havde tilmeldt sig.

Så du skal være forberedt på at uddannelsen er meget projektorienteret, så du kommer til at arbejde i grupper gennem hele uddannelsen.
Et typisk projekt er at du skal lave hjemmeside og trykte medier (plakater, visitkort osv. osv.) og til hvert projekt udarbejdes der en større rapport - så der er meget skrive arbejde.
Desuden er der en del programmering.. Til eksamen på 3 semester bliver der valgt et fag, hvor man skal til mundtlig eksamen, og det kan sagtens være programmering (interaktion) (der bliver trukket lod).
Der er selvfølgelig også design, hvor du lærer at bruge adobes programmer.
Så generelt vil jeg sige at multimediedesigner uddannelsen er meget "all round" man lærer lidt af det hele i undervisningen og de kører efter konceptet "ansvar for egen læring".
Så der ligger forventninger om at du bruger en stor del af din fritid på at dygtiggøre dig yderligere.
Der er også en del udgifter til bøger. Jeg tror jeg brugte mellem 1500/3000 kroner pr. semester ca.

Ellers er www.ug.dk et fint sted at starte og læse mere

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 17:08
Hvor mange stjerner giver du? :

Desuden er der lavet nye regler for multimediedesigner uddannelsen, enten skal du selv finde et praktiksted eller også  sørger skolen for at man får et praktikforløb hos en virksomhed - så man får da en smule praktisk erfaring. Jeg mener det er 3 måneder.

Side 1 ud af 1 (6 indlæg)