Kan sige dig at slagtere, jo rigtig ofte laver kalkulationer på deres BA på kødvarer, og de sidder og laver det hele i hånden, også til delikatesse afdelingerne.
Jeg har en produktionskalkulationsark som jeg selv brugte da jeg arbejde indenfor det, men må desværre ikke give den væk, da den er produceret af Århus Tekniske Skole, og kun til skolebrug/eleverne
Men når du laver en kalkulation på en varepris, så laver du den jo ikke om bare fordi melet stiger eks. 0,2kr/kg
nogle af de kalkulationer vi havde i slagterbutikken var 4-5 år gamle, og på den tid er prisen på oksekød altså steget med gennemsnitligt 40%, men salgsprisen forblev den samme (avancen blev så mindre, men kunderne lægger lynhurtigt mærke til hvis en pakke fars koster eg. 2kr mere pakken, så hellere 20g mindre i pakkerne, men kunderne føler det er dyrere hvis pakken bliver dyrere, end hvis pakken bliver mindre til samme pris)
Men det korte af det lange er, at jeg tror ikke du kan få noget program i den stil du søger gratis, eller for den sags skyld, billigt. Uden at vide det, vil jeg tro at du skal op i et par 1000kr for sådan et program.
Så er nok ligeså let for dig, selv at lave det i excel, der er det jo muligt at have et regneark med dine ingredienser, og så andre ark med opskrifterne, hvor den så henter priserne fra det andet regneark med ingredienslisten.