Martin Thorborg rejser rundt i verden med familien
Følg vores rejse rundt i verden for at interviewe danske iværksættere

Køb et Amino Sponsorlink

Seneste indlæg

Abonner

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 253

Gode links

Kig da her:

Arkiv

Giv en forretningsplan tak :-)

Alt her på bloggen skal jo ikke gå op i spas og snak om vores amerikanske liv, så nu må jeg lige være lidt seriøs et øjeblik. Ikke mindst fordi vi på Amino har lanceret en ny service, som jeg skal bruge din hjælp til.

Forretningsplanen er en meget omtalt genstand. Jeg er ofte blevet taget til indtægt for at man ikke skal lave en, men det er forkert. En forretningsplan er et vigtigt element i det at starte en virksomhed og jeg ser den nærmest som en huskeliste.
Men det jeg ikke er vild med er, at mange iværksættere bliver rådet til at lave en 3 års plan og så følge den.

At lave en plan der rækker 3 år frem og så følge den, det svarer til at gå på jagt og lægge an til at skyde en hjort og så vente 3 dage med at skyde.
Der sker så meget med virksomheden, markedet og alt andet, at en forretningsplan måske med lidt held holder 3 måneder.
Lidt provokerende mener jeg at man skal futte den af når den er lavet, men man kan selvfølgelig også løbende justere den, men det gider jeg ikke selv.

Nuvel, en forretningsplan er som nævnt god som huskeliste og dertil er den et must, hvis man skal låne penge, eller hente kapital andre steder. Problemet er bare for de fleste, at det er svært at skrive en god plan.
Der er mange skabeloner man kan hente på nettet, men de er i mine øjne ikke til meget hjælp. Så derfor har vi på Amino nu startet en indsamling af brugte forretningsplaner, som nye iværksættere kan lade sig inspirere af.

Så hvis du ligger inde med en gammel forretningsplan du gerne vil donere til formålet, så vil jeg blive meget glad.
Du kan maile den til mig på martin@thorborg.dk eller selv uploade den direkte på sitet:

http://www.amino.dk/media/g/forretningsplaner/default.aspx

Der kan du også se og hente de planer der allerede ligger der.

Tak for det!

Dbh Martin

Skrevet : nov 17 2008, 10:49 af Martin Thorborg | med 4 kommentarer | 2.071 Visninger
Kategorier:

Kommentarer

Mikkel deMib Svendsen sagde:

Sjovt nok er der ikke en eneste kommentar til en eneste af de uploadede forretningsplaner :)

Jeg har selv masser af den slags liggende, men af mange forskellige grunde synes jeg ikke lige de er egnet til et offentligt arkiv. Men det skal jo ikke afholde andre ...

# den 17-11-2008 kl. 19:21
Er kommentaren brugbar? 0 0

Hex sagde:

Jeg kunne ikke være mere enig i, at en forretningsplan burde fungere som huskelist på kortsigt. Men personligt vil jeg altid udforme en "Roadmap" der viser mine ideer, visioner og planer for pågældende projekt. Denne Roadmap revideres, tilpasses og udvides til de nye aspekter der måtte opstå i virksomheden. Nogle gange oplever man jo f.eks. at virksomheder udvikler sig i en anden retning end det var mening, grundet eksterne faktorer.

# den 17-11-2008 kl. 22:50
Er kommentaren brugbar? 0 0

Peter Skouhus sagde:

Delvist engi, en forretnings plan indeholder jo også ting som budgetter og de er jo ret vigtige når man f.eks vil regne ud hvad man skal charge per time for sine ydelser, eller finde ud af hvad et markup skal være.

Jeg er heller ikke tilhænger af 1, 2, 3 eller 5 års planer, de holder ofte ikke, men et budget for eet år af gangen er i min bog en nødvendighed.

Man er "sku" nød til at have styr på omkostningerne, og man er "sku" nød til at følge op på det een gang om måneden sådan er i alle tilfælde min bonde logik :-)

# den 18-11-2008 kl. 02:28
Er kommentaren brugbar? 0 0

SoerenS sagde:

Startvækst har en OK guide og skabelon til forretningsplaner for selvstændige:

www.startvaekst.dk/MinForretningsplan

# den 18-11-2008 kl. 16:35
Er kommentaren brugbar? 0 0