Iværksætter i DK
Iværksætteri i DK når det går rigtig godt og lovende........og om hvordan det går når det ikke helt går som forventet.....det offentliges håndtering af iværksættere i forbindelse med konkurs - familiemæssige konsekvenser.

Seneste indlæg

Syndication

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 0

Arkiv

fullborn iværksætter og nej....

Kære Aminoer!

Jeg laver en lille præsentation af mig selv og min mand allerførst. Jeg håber at min blog kan give anledning til noget debat omkring iværksætteres situation når det går ned ad bakke.....i DK.

Vi har begge været iværksættere med hjertet sålænge jeg kan huske tilbage. Ved sammenkomster m.v. har vi altid fået gode ideèr, diskuteret marketing ved vennemiddage - overalt hvor der var mulighed for nye ideèr har vi som regel været med og det nærmest har siddet på rygraden at så kunne man også gøre sådan og sådan......Men mangen gang har vi jo måttet sande at det ikke var muligt.

Vi har derfor holdt vore gode trygge lønmodtager jobs i 20 år - hhv. IT og jur. ass.

I 2007 valgte vi imidlertid at gøre drømmen til virkelighed.  Ca. 5 år forinden gik vi igang med at udvikle på et koncept til sund nærende "functional food" - altså gennemtænkt mad. Med kosttilskud, hvad er brødet lavet af, hvad er diverse dressings m.v. lavet af. Alt var gennemtænkt og udarbejdet efter de principper som nu går under superfood og via vores store viden om hvad kroppen har brug for gennem de seneste 10 års studier og diverse eksaminer.

Konceptet skulle være en sund mulighed som to go mad istedet for McDonalds. Derfor var planen også at vi skulle lægge os i nærheden af store fast food kæder med noget helt unikt for alle de mange tusinde der efterhånden er opmærksomme på hvad de spiser, virksomheder  skulle kunne bruge det som frokostordning m.v.

Forretningsplan blev udarbejdet i samråd med Væksthus Symbion, Cph. med diverse konsulenter osv. Vi blev screenet til at kunne vækste m.v.

Alt dette skete lige førend finanskrisen bragede løs.

Vi havde på det tidspunkt investeret i det lokale der skulle danne rammen som konceptbutik for efterfølgende franchisebutikker. Vi kom med i franchisenetværk osv.

Økonomisk sparringspartner blev vor bank...hvilket senere skulle vise sig at blive fatalt.....  

Faktum er at vi endte op med en konkurs begæret af banken trods antagelse af egen advokat m.v. Vi fik aldrig sparring fra advokat, kopi af korrespondance m.v. Til gengæld et højt salær fik han hævet i konkursboet.  

 Trods ihærdige forsøg gennem mere end 1 år lykkedes det aldrig at få en aftale med banken der absolut ikke agerede i forhold til at få sine sikkerheder dækket ind osv.

Pointen er at som konkursramt bliver man fra den ene dag til den anden frataget opsparinger, samtlige konti lukkes osv.

vi kom voldsomt i klemme da vi fortsat stod som registrerede af både firma og ejere af 3 ejendomme (de to købt som pensionsoparinger) under hele konkursens forløb. Dette betød at selvom vi stod med 0 kr. kunne vi ingen hjælp få overhovedet fra det vi egentlig troede var en slags socialt sikkerhedsnet i DK. Vi har aldrig været i kontakt med det sociale system før og anede intet om hvordan det fungerede.

Vor familie måtte flytte fra hus og hjem med 3 stk. børn, konkursramte forældre og ikke en krone at leve for. Men som de sagde på kommunen I har jo positiv formue da I ejer 3 ejendomme.

Vi står nu i en situation hvor vi søger gælldssanering - umiddelbart ser det ud som om at Skifteretten vil forlange at vi begge arbejder 37 timer pr. uge for at kunne få gældssanering. Min mand arbejder fuldtid - jeg arbejder deltid.

Er der nogle af Jer derud der kan hjælpe med reglerne eller med gode inputs til at komme videre.

-det er jo snart sådan at man ikke tør tænke en iværksætter tanke mere overhovedet og det er jo brandærgerligt at få dårlig samvittighed over at få gode ideèr!!  

 Vi blev tilbudt en udstationeringsstilling for de næste 3 år men også her er vi låst i forhold til at søge gældssanering.

Men lad os endelig høre om nogle af Jer derud har erfaringer til brug for den suppedas vi er havnet i.   

 

Mange tak

Tina

 

 

 

Skrevet : jul 31 2010, 11:03 af tinaandersen | med Ingen kommentarer | 365 Visninger