Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Simpel sundhed Er dansk erhvervsliv blevet tungt i røven?

Er dansk erhvervsliv blevet tungt i røven?

1.191 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 March 2011

Nye tal viser, at næsten halvdelen af alle erhvervsaktive danskere er overvægtige. Som iværksætter og virksomhedsejer er det tid til at sætte sundhed på dagsordenen.

Som om du ikke har nok at bekymre dig om som iværksætter midt i en krise, så hvorfor skal du nu også til at bekymre dig om sundhed? Hvorfor er det ikke længere tilstrækkeligt at knokle på med forretningsplan, kundepleje, personalejusteringer og opgaveløsning?

Først og fremmest så har din personlige sundhedstilstand afgørende betydning for din virksomheds sundhedstilstand. Du er hjertet i din virksomhed. Det er dig der sætter tempoet og holder energiniveauet oppe. Det kræver fysisk og psykisk overskud. Ikke blot at løse dagens bunke af praktiske opgaver men også at producere nye ideer, at kunne tænke kreativt og være innovativ. Kører du i lavt gear, så kører din virksomhed også i lavt gear, det siger sig selv. Og kører du i lavt gear, så bliver du overhalet af andre. Det siger også sig selv. Derfor får din egen personlige sundhedstilstand betydning for din virksomheds konkurrenceevne.

Omfattende tal fra Sundhedsprofil2010.dk fastslår at 47,7 % af erhvervsaktive danskere har et BMI over 25, og altså kan kategoriseres som overvægtige. Betyder det, at dansk erhvervsliv er blevet noget tungt i røven? Jeg har ikke svaret, men som iværksætter må det sætte tanker i gang om, hvorvidt din egen virksomhed kunne opnå bedre resultater ved at fokusere noget mere på sundhed. Hvad ville der ske, hvis vi kunne arbejde lidt hurtigere? Eller lidt længere uden at blive træt? Eller havde lidt mere overskud til ideudvikling?

Andre tal fra Sundhedsprofil2010.dk fastslår, at 10,9 % af erhvervsaktive danskere aktuelt lider af for højt blodtryk, 2,5 % af diabetes, 15,4 % af hovedpine, 11,1 % af rygsmerter blot for at nævne nogle lidelser. Tænk hvad disse tal statistisk fortæller om din virksomhed. Ud af 10 medarbejdere møder én dagligt op med for højt blodtryk, én med rygsmerter og mere end én med hovedpine, for ikke at glemme, at næsten halvdelen af dem lider af overvægt. Derudover er to af dem rygere og to af dem overskrider den daglige lavrisikogrænse for alkohol.

Disse tal har selvfølgelig betydning for virksomhedens samlede arbejdsevne, og skal du bare acceptere det som et grundvilkår? Det kan du selvfølgelig vælge, men som konkurrencedygtig virksomhed må du se på alle parametre, og virksomhedens sundhedstilstand er ét af dem. Din virksomhed er ikke sundere, end de medarbejdere den består af.

Men hvordan sætter du sundhed på dagsordenen? Er sundhed ikke en privat sag? Og et privat ansvar? Det kan du mene, men undersøgelser viser også, at sundhedsfremmende initiativer på arbejdspladsen rent faktisk har rigtig stor effekt, ikke kun på den enkelte medarbejders sundhedstilstand men også på arbejdsmiljøet og omsætningen.  Så det betaler sig at bruge tid og penge på sundhedstiltag i virksomheden, og de nyeste tal fra Sundhedsprofil2010.dk peger også på, at motivationen rent faktisk er til stede. 74,9 % af de adspurgte erhvervsaktive vil gerne være mere fysisk aktive og 19,8 % ønsker at tabe sig.

Sundhed er ikke noget vi skal dyrke, når vi har tid, råd og overskud, men derimod noget vi skal dyrke for at få tid, råd og overskud.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Susanne skriver Skriv dig op