This Blog

Syndication

Search

Community

Email Notifications

  • E-mail: Abonner
  • E-mail abonnenter: 0

Archives

Nogle mennesker er eminente til at udvikle nye idéer, tænke anderledes og lade kreativiteten styre på de rigtige tidspunkter. De er sjældent de samme mennesker, som struktureret og vedholdende fører idéer og tanker ud i livet, så de ender med innovative og værdiskabende produkter eller ydelser. Videnskaben har mange svar på, hvad der styrker kreativ udvikling. Praktik er noget andet. For mig er der 2 vigtige ingredienser i den cocktail som skaber noget nyt og anderledes.

Først og fremmest handler det om at være i stand til at flytte fokus. Glemme alt om det du kender, traditioner og andres holdninger til, hvordan verden er skruet sammen. "Kill your darlings". En kombination af frisk luft og bevægelse er perfekte ramme til at nedbryde kotumer og styrke tankeprocessen. Når jeg et par gange om ugen snørrer løbeskoene for bevæge mig ud, laver jeg samtidig en mental aftale med mig selv om, at skrivebordets udfordringer ikke skal med på turen. Jeg oplever sjældent en løbetur uden at komme hjem med nye tanker og vinkler, som jeg på forhånd ikke havde nogen forestilling om. Hjemme igen skal tankerne bearbejdes. Nogle idéer og indfald bliver skrottet med det sammen, men ofte bliver de noteret under kommende projekter eller i bedste fald kan tilfører tankerne værdi til noget jeg arbejder på.

Lige så vigtigt er det at have gode sparringspartnere - det gode netværk. Ingen kreative tanker bliver flyvefærdige natten over. Det kræver modspil. Ikke mindst for at forkorte den proces som afgør, om det er fordelagtigt at lægge energi i at udvikle og forme tanke og idé yderligere. Netværket er uundværligt i den fase og er en stærkt eksemplificering af det kinesiske ordsprog:

"Jeg har et æg og du har et æg. Vi bytter hvorefter du har et æg og jeg har et æg. Du har en idé og jeg har en ídé. Vi bytter hvorefter vi begge har 2 idéer".

Netværket er med andre ord et af de mest værdifulde værktøjer når det handler om at udvikle, tænke kreativt og skabe nye rammer. Brug det - og flyt dit eget fokus.