Jeg har et spørgsmål til hvilken konsekvens jeg kan vælge i denne sag. Jeg har forpagtet en cafe i en sportsklub. Klubben har offentlig adgang i ca. 18 timer i døgnet alle ugens dage. Cafeen er åben en del af disse timer, efter aftale med klubbens bestyrelse. Resten af tiden er køkkenet låst af, og cafédisken er ryddet. Køleskabe og alle andre skabe med cafeens udstyr er aflåst. Bestyrelsen forbeholder sig ret til at låse sig ind i køkken samt gå bag disken, også uden for åbningstid – og de gør det, uden aftale. Jeg har flere gange påpeget, at jeg har forpagtningen, at klubben ejer bygningerne, men at cafeen er min, og at de ikke har ret til at lukke sig ind uden aftale, og at området er fødevarekontrolleret. Nu er situationen den, at jeg er ved at være nået til, at jeg ikke længere synes at jeg kan stå inde for fødevaresikkerheden, da jeg ikke ved hvornår og hvorfor man lukker sig ind i køkkenet. Jeg har kontaktet fødevarestyrelsen som bekræfter, at andre intet har at gøre i køkkenet, og at ansvaret for tilstanden er min, og min alene, hvilket er helt korrekt. Jeg har også påpeget, at det eneste som kan retfærdiggøre at andre lukker sig ind, er force majeure, altså at der er sprunget vandrør, ildløs eller andet katastrofalt. Hvilken sanktionsmulighed har jeg? |
Hvorfor er det så interessant for bestyrelsen at lukke sig ind i køkkenet, hvad foretager de sig der? har de nøgler til køleskabe ...osv?
Sanktionsmuligheder, et godt spørgsmål som jeg vil anbefale at evt. vender med en advokat - som evt kan skrive er brev til bestyrelsen. Det virker jo langt bedre når de bliver advaret af en advokat.