Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Har et APS og er ved at gå konkurs... HJÆLP

Side 3 ud af 3 (30 indlæg)
Fra Lyngby
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 9714
Fra  DEMIB HOLDINGS ApS Waimea Digital Skrevet kl. 22:30
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er min fornemmelse, at de fleste kreditorer i dag vil være til at forhandle med.

- Jeres udlejer ved godt, at det er MEGET svært at finde nye lejere til en restaurant lige nu, så han vil sikkert være motiveret for en eller anden form for aftale

- Mange fødevareleverandører oplever store fald i omsætningen og de fleste vil sikkert gøre meget for at holde på den smule forretning der er tilbage

Med andre ord - der er muligvis mere at kæmpe med og for end I lige nu tror.

Held og lykke med det ... :)

Fra Samsø
Tilmeldt 18. Oct 05
Indlæg ialt: 1479
Skrevet kl. 11:00
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Adv

Det er svar nok for de fleste, som enten har en personlig kaution eller bare har lagt penge i selskabets anparter uden personlig kaution i selve selskabet..

mvh

 

Fra 6000 Kolding
Tilmeldt 26. Mar 08
Indlæg ialt: 137
Skrevet kl. 11:20
Hvor mange stjerner giver du? :

Hejsa

Mit råd,

Har I en revisor, så start der så I har overblik over situationen, hvad er der præcis af skyldige kreditorer, herunder moms og skat, og hos ham kan I samtidig få svar på mange af de spørgsmål du har stillet omkring kreditorernes rettigheder og jeres egen hæftelser. Starter I ved advokaten - skal I måske alligevel tilbage til revisoren. Tag også en snak med banken og vær ærlige omkring jeres situation - gem og glem ikke noget og forklar dem hvad I vil/kan gøre. Det handler om at få jeres omgivelser til at hjælpe Jer længst muligt - ikke modsat.  Jo før I rådfører Jer jo bedre.

Held og lykke med det hele

 

Venlig hilsen Annette & Jan

Tilmeldt 22. Dec 08
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 11:50
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 5,0 stjerner givet af 1 person

Det vil være rigtigt at starte hos jeres revisor. Her er taksten også billigere end hos advokaten.

Få revisoren til at få et overblik over situationen, og lad så revisoren komme med et bud på om der er en chance for at få virksomheden på fode igen.

Hvis der ikke er en chance for at få virksomheden på højkant igen, så frameld jeres revision, på den måde vil Erhvervs og Selskabsstyrelsen tvangsopløse selskabet, og I vil spare de kr. 30.750,- der vil være i forbindelse med en konkurs.

Tilmeldt 21. Dec 08
Indlæg ialt: 5
Skrevet kl. 18:35
Hvor mange stjerner giver du? :

Der er mange scenarier. Det videre forløb afhænger af, hvordan I vælger at spille jeres kort, og hvordan jeres kreditorer reagerer.

Det alllerførste og vigtigste er overblik, klarhed og information. Når I har aktiver og passiver på plads, kan I lave en strategi og begynde at rette henvendelser til kreditorerne.

Det er altafgørende for at opnå og bevare kreditorernes tillid, at de føler, at tingene går rigtigt for sig, og at de har føling med, hvad der sker. Det kan I levere, hvis I selv har 100% styr på jeres situation.

Hvis I grundlæggende har en sund forretning, og hvis kreditorerne har tillid til jer, bør I kunne forhandle jer frem til, at I får henstand med forfalden gæld, mod at I betaler ny gæld. For leverandørerne er guleroden, at de kan tjene på omsætningen med jer fremover.

Ting, der foregår i skifteretten, anmeldt betalingsstandsning, tvangsakkord og konkurs, koster penge. I første omgang bør I undersøge, om I kan lave en frivillig ordning med kreditorerne. Det vil også give jer et værdifuldt overblik over deres sindelag, som er uundværligt for den videre strategi.

Hvis enkelte kreditorer er sure, så kan de bankes på plads i skifteretten med en tvangsakkord af de venlige kreditorer. En tvangsakkord giver jer enten reduktion af jeres gæld eller udsættelse med betalingen eller begge dele.

En konkursbegæring kræver mere end surhed. Som konkursrekvirent hæfter man nemlig for omkostningerne, og man bør påregne at få lov til at stille sikkerhed herfor, minimum kr. 30.000. Omvendt får konkursrekvirenten ikke nogle særlige fordel i forhold til øvrige kreditorer.

Mindre virksomhed kan godt vælge at spare revisor væk, men især i en situation, hvor I jeres virksomhed står og falder på omgivelsernes tillid, er det ikke det bedste sted af spare.

 

Ulrik Guldbæk

Juridisk Rådgivningsselskab s.m.b.a.

 

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 06:34
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej,

Det lyder ikke som en særlig morsom situation.

Jeg vil anbefale dig at gå til en advokat eller revisor NU og før situationen tilspidser mere. Det kræver en gennemgang af de aftaler og kontrakter, du har skrevet under på, herunder særligt overfor bank og den tidligere café-ejer før præcise svar kan gives til dig. 

Fordi, selskabets/ApS'ets gæld er jo kun selskabets, men den gæld, du har kautioneret for hæfter du jo for "med hud og hår", dvs. også med dit hus. Hvis selskabet går konkurs, vil bankens tab på nok ca. 1 mill. blive afkrævet både af dig og din med-ejer. Og I risikerer begge at måtte sælge jeres hjem for at indfri banken.

Forholdet til de andre kreditorer, afhænger af, om de "kun" har et krav mod ApS'et eller også et krav mod jer personligt (ofte skriver mange købere af caféer nemlig også under på gælden som privatpersoner og ikke kun via deres ApS'er).

Normalt er alt andet end en konkurs bedre. Og hvis I reagerer i tide, kan I måske få en akkordordning på plads med jeres kreditorer, så selskabet, kan køre videre og ApS'et kan undgå en konkurs.

Men I skal reagere nu før det bliver værre. I er velkomne til at kontakte mig for en uforpligtende snak.

Mvh

Karsten

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 01:57
Hvor mange stjerner giver du? :
Gennemsnit 1,0 stjerner givet af 1 person

Peter - Revisor:
Prøv at tale med jeres revisor/rådgiver.

Få lavet nogle regnskaber, budgetter mv., og tal derefter med banken.

Måske kan der etableres nogle afdragsordninger, besparelser på driften mv.

Vigtigt med hurtigt overblik OG gennemtænkte AKTIONER. 

Desværre er revisorer og advokater forholdsmæssigt dyre for små virksomheder og har for tiden travlt. Nye klienter skal næsten altid straks lægge større a-conto beløb.

My word:

Hvis ApS kan køres videre? Gør det.

Ellers luk det selv, sælg/eller lej aktiver til et nystiftet selskab og betal selv kreditorer proportionalt. Så har I gjort hvad I kan.

Den resterende personlige gæld hæfter i stadig for og skal overholde betalingsaftaler herfor eller forhandle jer til nogle nye.

En konkursbehandling bevirker, at I straks fratrages råderetten over aktiver og ledelse i selskabet.

Hvis det væsentligste aktiv er ejendom eller råderet over lokaler med pant i dette til sælger OG lån fra bank - som formelt er optaget i ApS med jer selv som kausionister - bør I prøve at omlægge banklån til et nyt I/S eller K/S med jer selv som ejere og samtidig købe aktiver ud af selskabet, som betales  i forbindelse med låneomlægning.

Cafeens sælger med pantebrev (og restgæld) vil formentlig hellere sikres løbende betalinger fremover, medmindre han kan få mere ud af det ved at overtage cafeen og sælge den igen til anden side.

Undgå for alt i verden betalingsstandsning, da det uvægerligt ender med konkurs. En betalingsstandsning fortolkes af retterne  som en insolvenserklæring, hvorefter enhver konkursbegæring straks og uden overvejelser kræver i I kan bevise, at I straks kan betale al forfalden gæld.

Konkurslovgivningen i Danmark mangler de amerikanske regler for "Chapter 11". Betalingsstandsninger var tænkt som noget tilsvarende men blev i stedet en fælde, hvor man uvægerligt efterfølgende bliver fanget. Det var formentlig det som skete for Bøje Nielsen i en meget stor erhvervsskandale.

Den metode eller oplæg til min skitseplan for jer er i realiteten den samme metode, som staten har indført for banker i det såkaldte afviklingsselskab for nødlidende banker. Staten vil heller ikke betale de enorme omkostninger ved langtrukne konkursbehandlinger, som kun advokater tjener på.

Hvis I selv har afviklet alle selskabets aktiver og betalt kreditorer forholdsmæssigt må der slet ikke finde konkursbehandling sted, medmindre nogen stiller sikkerhed for omkostninger ved konkursbehandling. ApS bliver blot opløst af EogS og det koster ikke noget.

I kan glæde jer over,  at der ikke skal laves revideret regnskab ved konkurs eller stille lukning.

Desværre er der mange andre, som skal til at gøre sig tilsvarende overvejelser for ejerskab af nødlidende ApS-selskaber, hvor der for banklån er stillet personlig garanti/kaution med supplerende sikkerhedsstillelse af personlige aktiver, værdipapirer eller tilsvarende.

ApS-selskaber med sådanne byrder og alle de andre tunge byrder er noget Fanden har skabt.

Hvis man absolut VIL låne og KUN kan gøre det med personlige garantier, bør det ske i bedre virksomhedskonstruktioner, hvor aktiver ejes personligt med gæld optaget personligt og hvor driften afvikles via selskaber med begrænset hæftelse.

Herved sikres samtidig maksimale skattefradrag - hvis det går galt - og maksimal begrænset hæftelse.

Principielt kan enhver lille entreprenør indrette sig på samme måde som APMM koncernen med et hav af I/S og Selskaber med begrænset Hæftelse, hvor vi i Danmark har A/S, ApS, P/S, K/S, AmbA, FmbA og SmbA-selskaber.

En lille virksomhedskonglomerat  for mindre iværksættere kan typisk bestå af 2-5 juridisk adskilte virksomheder.

I forbindelse med omstruktureringer peger jeg selvfølgelig også på SmbA-selskaber.

I 1Base kan vi ubesværet håndtere bogføring i uendeligt mange selskaber og virksomheder baseret på velgennemprøvede metoder og systemer.

Det altafgørende for jer er, at I kommer videre med at tjene så mange penge som muligt og samtidig minimere omkostninger. Resultater for hver delaktivitete bør være overskud og bedst mulig resource-udnyttelse.

Tilmeldt 20. Apr 07
Indlæg ialt: 16014
30% af profil udfyldt
Skrevet kl. 10:52
Hvor mange stjerner giver du? :

Hmmm..Ejler...Hvad er essensen i dit lange skrift?

Lukke ApS`et og så starte et SMBA? Er det dit budskab?

Fra Farum
Tilmeldt 19. Jan 06
Indlæg ialt: 5951
Skrevet kl. 12:17
Hvor mange stjerner giver du? :

Der kan være noget om det Einer siger med hensyn til lån og personlige garantier. Hvis man forestiller sig at der optages noget belåning og dette sker i selskabsregi med kaution fra personlig side vil der ikke være fradragsret for kautionstab. Optages lånet derimod personligt som følge af at der er tale om en selskabsenhed som ikke er et selvstændigt skattesubjekt, vil der være personligt fradrag for tabet hvis der vel at mærke er tale om lån i udenlandsk valuta. Men hvordan det lige præcist forholder sig med et SMBA har jeg ikke undersøgt.

Hvad selve gældsforpligtelsen angår er synspunktet jo at aben lander hos personen uanset hvem der optager lånet som følge af kautionskravet.

 

Skattekonsulenterne.dk Rådgivning til revisorer og advokater   Bent Zimmermann

 

Tilmeldt 27. Apr 10
Indlæg ialt: 1
Skrevet kl. 12:09
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg er i lign situation og har et praktisk spørgsmål.

Er der forskel på ens personlige ansvar, ses der strengere på ledelsens ansvar ved behandling af tvangsauktioner kontrak konkurs?

Jeg overvejer om jeg personligt skal stille konkursgarantien for ikke at miste evt. rettigheder som jeg ikke vil få ved en tvangsauktion? Her tænker jeg evt. på gældsanering eller frafald af gæld efterfølgende behandlingen af skifteretten.

 

 

Side 3 ud af 3 (30 indlæg)