Jeg driver enkeltmandsvirksomhed hjemmefra, men uden at have særskilt kontor. Jeg sidder ved computeren i stuen til dagligt... (når jeg ikke er ude) Den kommer en gang ugenligt, og indeholder rugbrød og pålæg. |
Hurtigt google opslag:
Ydes der fri kost, er dette gode B-indkomst for en lønmodtager. Spiser hovedaktionæren med, behandles han på samme måde som øvrige medarbejdere.
Fri kost værdiansættes til markedsværdien. Ligningsrådet har dog fastsat en skematisk markedsværdi på 35 kr. pr. frokost, som man kan vælge at anvende, såfremt markedsværdi ikke kan beregnes.
Giver arbejdsgiveren den ansatte adgang til at spise i en kantine for en pris, der svarer til arbejdsgiverens anskaffelses- eller fremstillingspris, er godet skattefrit for den ansatte. Til fremstillingsprisen medtages ikke faste omkostninger til lokaler, inventar, service, opvarmning, oprydning, opvask og rengøring. Der medtages råvarernes pris, lønomkostninger vedrørende tilberedning, salg og administration.
Hvis hovedaktionærens egenbetaling til kantine er mindre end selskabets anskaffelses-/fremstillingspris, sker der kun beskatning af hovedaktionæren, hvis der er tale om en væsentlig besparelse for ham. Efter KPMGs skatteafdelings vurdering må besparelsen som hovedregel maksimalt udgøre 25 % af arbejdsgiverens anskaffelses-/fremstillingspris.
Bagatelgrænsen på de 4.900 kr. (2004)/5.000 kr. (2005) gælder ikke goder vedrørende kantineordning. Gratis mad fra kantinen i forbindelse med overarbejde er dog omfattet af bagatelgrænsen.
Hvis hovedaktionæren eller den selvstændigt erhvervsdrivende er eneste ansatte i virksomheden, vil hovedaktionæren/den erhvervsdrivende blive anset for at have afholdt en privat udgift.
Udgiften er derfor yderligere løn for hovedaktionæren, ligesom udgiften for den erhvervsdrivende ikke er fradragsberettiget i driften.