Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Hvis der var een ting ...

Side 1 ud af 1 (8 indlæg)
  • 1
Fra Lyngby
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 9714
Fra  DEMIB HOLDINGS ApS Waimea Digital Skrevet kl. 12:46
Hvor mange stjerner giver du? :

Hvis der var blot een ting du kunne lave om i forhold til at gøre det lettere at starte din første virksomhed, hvad skulle det så være?


Mange af os har været denne første tur igennem for flere år siden. personligt startede det da jeg var 18 og jeg åbnede mit første pladestudie. Når jeg tænker tilbage på de første år, hvad var det så den mest hæmmende faktor for firmaets overlevelse og fremgang ... ?

 

Jeg er ikke et sekund i tvivl: Skat!

 

Jeg har aldrig rigtig forstået det...

Mange af mine musikervenner dengang valgte at overlade ansvaret for deres økonomi til samfundet og hævede bistandshjælp og dagpenge mens de spillede løs. Jeg valgte i stedet at tage fat selv og forsøge at skabe en virksomhed. I starten var min indtægt naturligvis lav - nogle gange MEGET lav (det dårligste år var såvidt jeg husker nede på mkring 40-50.000 - eller mindre end jeg kunne have fået på bistand). Så lav, at hvis jeg skulle betale skat så var jeg død af sult. Så det gjorde jeg ikke. Det kostede naturligvis dyrt senere. Alt imens daskede mine venner rundt på bistand og hyggede sig.

 

Så, hvis jeg kunne ændre een ting ville jeg give alle selvstændige et forhøjet bundfradrag på f.eks. 150.000 kr, så de ikke behøver tænke på skatten før de tjener så meget at de kan overleve bare nogenlunde af det. Det må trods alt være bedre at folk klarer sig selv, omend uden at bidrage til fælleskassen, end at de suger på lappen på samme kasse. Ikke alene økonomisk men også menneskeligt. Jeg kender mange folk der sagtens kunne hive 75-150.000 kroner hjem om året på deres virke - f.eks. musikere og andre kunstere. Det er bare ikke nok, hvis man skal svare skat af det, så derfor går de istedet på bistand og arbejder sort. Hvem fanden gavner det lige? Nej, lad os da få konverteret al denne sorte iværksætter-iver til nogle legitime foretagender.
Fra København
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 975
Fra  Ubivox ApS Skrevet kl. 13:17
Hvor mange stjerner giver du? :
hele skatteproblemet kan jeg helt klart følge dig i Mikkel. Det er dog ikke den ene ting jeg ville ændre hvis jeg skulle. Det er et nødvendigt onde som man må kunne planlægge sig ud af ved at spare op, arbejde deltid eller lignende. Desværre gør man det aldrig fordi man altid er overbevist om at man skal bruge 120% af ens tid på netop det ene projekt, der måske ikke er rentabel det første stykke tid.

For mit eget vedkommen er den ene ting jeg ville ændre set i forhold til de seneste par år, min evne til at sige nej til diverse små sideprojekter. Jeg er alt for glad for at deltage i alle mulige små spøjse projekter, så det er flere gange endt med 3-4 deadlines omkring den samme weekend hvor jeg er ved at arbejde mig halvt ihjel og så er de små sjove projekter lige pludselig ikke små og sjove længere, men store og hænger en ud af halsen. Især fordi små sjove projekter har det med at vokse sig enormt store pga en deltagers pludselige indskydelser.

Så det ville jeg gerne være bedre til.
Tilmeldt 28. Mar 05
Indlæg ialt: 410
Skrevet kl. 15:07
Hvor mange stjerner giver du? :
Hvis jeg bare dengang kunne rejse ind i fremtiden efter den viden og det netværk jeg har i dag, ville jeg være stinkende rig nu.

Tilmeldt 19. Aug 05
Indlæg ialt: 63
Skrevet kl. 21:33
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej

 
Jeg hiver lige en gammel tråd op af skuffen..... Har desværre først set den nu.
 
Jeg er 100% på Mikkels idé. Har nemlig selv levet af at være musiker i en årrække, hvor jeg snildt kunne leve af det, da jeg ikke havde de store afste udgifter. Omsætningen var vel omkring de 150.000 om året.
 
Fik så sidenhen et "almindeligt" job, og en løbende 30-årig aftale med en kreditforening, samt en bette.... Cirka samtidig med sidstnævnte fik jeg også idéen til det der gerne skulle gå hen og blive en virksomhed med afkast på sigt.
 
Det sidste års tid har jeg derfor kæmpet mig igennem et trælst dagjob, spillet hver weekend for ikke at miste kontakter i miljøet (og for at tjene lidt ekstra :-), og sidst men ikke mindst fordi jeg simpelthen ikke kan undvære det), og lagt al øvrige tid i udvikling af idéen.
 
Havde jeg nu haft et fradrag på eksempelvis 150.000 havde jeg lige akkurat kunne holde skindet på næsen økonomisk, og dermed have haft meget mere tid til at passe og pleje både virksomhed, familie og netværk. Og sandsynligvis hurtigere have realiseret virksomheden etc.
 
For slet ikke at snakke om de langstrakte tovtrækkerier jeg har haft med det kommunale skattekontor. Det kunne også have været undgået. Har først lige fået afsluttet mit 2002 regnskab...... Sådan nogle latterlige kontornussere (Jamen, skifter man så ALLE strengene på samme tid? Og hvor meget koster de egentlig stykket?   /%&%=)/!"#¤#&%¤&%!!!!!!).
 
Musikere er åbenbart MEGET skumle.... Mine oplevelser med Told & Skat, i forbindelse med opstart, har i hvert fald været meget mere positive, end dem med kommunen.
 
mvh
Kim  
 
 
Tilmeldt 3. Sep 05
Indlæg ialt: 157
Skrevet kl. 16:12
Hvor mange stjerner giver du? :

Kim >> Sjovt du nævner det med strengene, det er min erfaring, at de kommunale skattekontor har absolut ingen forståelse for hvordan tingene hænger sammen i en virksomhed der har bare det mindste kustneriske islæt.. Hvis ikke der er noget helt konkret at forholde sig til (i.e. et tømrerværksted, en rundsav og en varevogn), så kan de slet ikke se, hvordan det hænger sammen med drift af virksomhed..

Det er nok en af de allerstørste barrierer for opstart af virksomhed, for de som er selvstændige indenfor mere utraditionelle brancher..
Fra Silicon Valley (USA)
Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 4047
Fra  InspireAnalytics Inc. Skrevet kl. 10:45
Hvor mange stjerner giver du? :
Ja, jeg kan heller ikke se den store risiko ved at give iværksætter et skattefrit år eller to. Som Mikkel skriver er det en bedre fidus for staten at have en iværksætter der forsøger sig selv,men ikke betaler skat, fremfor at samme person går på bistand. Staten scorer jo alligevel momsen på de varer iværksætteren køber for sin "løn" til privat forbrug.
 
Jeg læste engang (længe siden!) at der er ca. 350.000 danskere der betaler mere til det offentlige end de direkte og indirekte får af det offentlige. Det er nok ikke helt skævt, for hvis man starter med at skære alle børn og unge under uddannelse væk, dernæst alle på pension, efterløn og andre overførselsindkomster, ja så tynder det ud i beholkningen. Så er der børnefamilierne der får tilskud til daginstitutioner, børnepenge, skoler etc. - der er sikkert også en del af dem der har "negativt regnskab" i forhold til det offentlige...
 
Og så endelig til pointen: Danmark overlever nok at give iværksættere (eks. med omsætning under et vist niveau) skattefrihed i en periode!
 
Men ser man bort fra skatten, ville forstående banker lette livet som iværksætter en del
 
mvh Carsten
 
Fra Lyngby
Tilmeldt 26. Mar 05
Indlæg ialt: 9714
Fra  DEMIB HOLDINGS ApS Waimea Digital Skrevet kl. 15:51
Hvor mange stjerner giver du? :

Min ide var nu ikke rettet mod iværksættere specielt og slet ikke en kort periode. Det er en permanent omlægning af skattesystemet, som gør at det kan lade sig gøre at overleve med en lav indkomst. Dette ud fra en filosofi om, at det er bedre for alle - for hele samfundet, hvis folk tjener deres egne penge. Og det vil de fleste da også gerne. Problemet er at vi har et enten-eller-samfund, hvor man enten tjener nok til at betale både skat og egne udgifter eller også skal man på bistand eller dagpenge. Det må da for søren da være bedre at folk trods alt klarer sig selv, for egne penge, end at de lever af vores andres - uanset om den indtægt de har så kan bære skat eller ej.

Min model hedder:
- 150.000 i bundfradrag og 45% af resten - og væk med ALLE fradrag
 
Ved at fjerne alle fradrag fratager man de aller rigeste muligheden for at "investere" sig ud af skatten og dermed kompenseres for den teoretiske (men ofte ikke eksisterende) progression i skattesystemet.
 
Ved at have et højt bundfradrag sikres at folk med lave indtægter (på grund af få arbejdstimer, dårlig branche eller ringe evner) også kan overleve - UDEN bistand/sort arbejde kombinationen som vi har i dag.
 
Ved at sætte skatten til maks 45% (eller i hvert fald under 50) vil oplevelsen  af skattetrykket blive mindre (uanset at de fleste af os sikkert ender med at afregne det samme beløb). Psykologisk set tror jeg grænsen er 50% - når man skal aflevere mere end man tjener er det at de fleste af os begynder at brokke os :)
 
Det skal siges at det ikke er mig der har opfundet denne model. Såvidt jeg husker var det en tvær politisk gruppe der gennemregnede forslaget tilbage i slut 80'erne/starten af 90'erne og resultatet blev at vi ville få den samme skatteindtægt med denne model og dermed ville det være omkostningsneutralt at gennemføre. Bortset lige fra skatterevisorerne ... for med et sådan system, ville det blive væsentligt lettere at revidere danskernes selvangivelser (husk, ingen fradrag!) og dermed kan vi fyre en masse af skatteeksperterne og revisorerne. Men hvem er det politikerne spørger til råds når sådan en ide skal undersøges? Jeps, revisorer og skatteeksperter. Kunne det have noget med sagen at gøre? Tror du de vil anbefale en løsning der udvander deres eget fag? Nej, men så må vi bare lade være med at sprøge dem!
Fra Silicon Valley (USA)
Tilmeldt 31. Mar 05
Indlæg ialt: 4047
Fra  InspireAnalytics Inc. Skrevet kl. 16:14
Hvor mange stjerner giver du? :

Det er faktisk en interessant tanke.

Jeg aner faktisk ikke hvad min reelle skatteprocent er - netop fordi det er ret uigennemskueligt med alle de fradrag og andre underlige ting der er med til at beskæftige en masse mennesker i den lokale skatteforvaltning. Jeg kan helt klart tilslutte mig en model med højt bundfradrag og så fjernelse af alle andre fradrag.
 
Og den faste skatteprocent er i mine øjne også med til at motivere folk til at yde noget ekstra, da folk uden kreative skattefradrag dermed ikke bliver straffet hårdere end dem der har.
 
/Carsten
 
 
Side 1 ud af 1 (8 indlæg)