Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Anparter istedet for løn?

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)
  • 1
Fra Køge
Tilmeldt 25. Mar 07
Indlæg ialt: 106
Skrevet kl. 22:28
Hvor mange stjerner giver du? :

Vi har et dropshipment site inden for hardware, der har gennemgået en stor "renovation" og automatisering, men har desværre ikke tid til markedsføring, kampagner og daglig drift.

Istedet for at sælge sitet overvejer vi, at få en partner (ildsjæl) ind der kan står for alt dette. Der kan ikke tilbydes løn forend sitet kan bære det igen. Derfor arbejder vi på en løsning med aktieoptioner.

Er der nogen der har erfaring med dette (Hvorledes, hvad der er lovligt osv.)?

Det drejer sig om et A/S, hvis det skulle have nogen juridisk betydning.

/Bo

Fra København
Tilmeldt 1. Jun 06
Indlæg ialt: 6114
Fra  Mikjaer Consulting ApS Skrevet kl. 22:31
Hvor mange stjerner giver du? :

Altså hvis du finder en fyr der har et firma selv, helst et holding, så er der absolut ingen der forbyder jer at lave en aftale om at hans firma leverer ydelser til jeres firmaer, i modydelse overdrages aktier for pålydende værdi kr x,- / mdr.

Men jeg er ret sikker på den ikke går med en almindelig løn-slave :o)

Men du må egentlig gerne fortælle lidt mere, det lyder spændende? (mikkel @ mikjaer.com)

Tilmeldt 29. Nov 10
Indlæg ialt: 0
Skrevet kl. 23:04
Hvor mange stjerner giver du? :

Mikkel Mikjær Christensen:

 

Men jeg er ret sikker på den ikke går med en almindelig løn-slave :o)

Hvis personen kan affinde sig med at arbejde for at få en portion aktier/anparter en gang i fremtiden til en uvis værdi så er der intet til hindrer for aktieaflønning. Man skal bare være bevidst om risikoen inden man siger ja til aktieaflønning.

Fra København
Tilmeldt 22. Sep 10
Indlæg ialt: 193
Fra  Rådgivningsfirmaet Esben Christensen Skrevet kl. 21:11
Hvor mange stjerner giver du? :

Hej Bo

Aktieoptioner er bestemt en mulighed. En person som får en aktieoption som modydelse for en arbejdsindsats skal som udgangspunkt ikke beskattes når han får optionen, men først når optionen udnyttes til køb af aktierne. Forskellen mellem købsprisen (exercise prisen) og aktiernes markedsværdi på udnyttelsestidspunktet er skattepligtig som løn på udnyttelsestidspunktet og selskabet har ret til et fradrag af samme størrelse. Selskabet har pligt til at indberette forskellen på udnyttelsestidspunktet til Skat, men der er ikke pligt til at indeholde kildeskat. I et unoteret selskab er det en udfordring, at finde markedsværdien af selskabet på udnyttelsestidspunktet.

I forbindelse med udstedelsen skal medarbejderen have et minimum af oplysninger jf. aktieoptionsloven.

Der skal også laves en aktieoptionsaftale. Normalt bør en aktieoptionsordning tilpasses virksomhedens behov, men udgifterne til rådgivere i den forbindelse kan let overstige ordningens værdi. Hvis der er tale om en ret til at købe allerede eksisterende aktier, kan en relativt primitiv aftale dog være tilstrækkelig til at dække de fleste af Jeres behov.

Med venlig hilsen

Esben Christensen
www.esbenchristensen.dk

Side 1 ud af 1 (4 indlæg)