på Amino

Lad dig ikke blive overbelastet af information!

Lad dig ikke blive overbelastet af information!

I dag vil jeg skrive om  "informations overbelastning". Mange mennesker, her gælder det specielt især perfektionister, har en stor afhængighed af en stadig strøm af informationer. Før de tager action og begynder at foretage sig noget,  ønsker de at vide alt - de ønsker at have alle oplysninger om det, de skal til at beskæftige sig med!


 

Vi kan med god grund spørge os selv: ”Hvad er der galt i at forberede sig grundigt, for bedre at kunne  forudse hvad reaktionen er på en given handling?"

Godt spørgsmål! Det vil jeg her efterfølgende forsøge at besvare.

Faktum er at indtil vi begynder at handle, ved vi ikke præcis hvad det reelt vil sige at være "godt forberedt".  

Jeg vil her komme med et eksempel på en informationsstrøm. Formentlig har du allerede læst min e-bog ’’Fra iværksætter til coach med succes’’ hvor jeg har præsenteret dig for nogle principper til at bygge en sund coachforretning ved hjælp af internettet. Måske har du allerede besluttet dig for at bruge nogle af disse principper og markedsføringselementer, fordi de giver god mening og inspiration.

De nævnte principper i e-bogen er naturligvis kun en del af de oplysninger, du har brug for til at kunne starte en vellykket coachforretning. Men ...

Hvis du er i startfasen og ved at tage dine første skridt om at sælge dig selv som coach via nettet, er den information du har fået fra E-bogen nok. Du behøver ikke vide mere i første omgang, viden skal opbygges trin for trin sammen med praktisk erfaring.

Hvis du har fanget principperne i E-bogen er du godt på vej til din succes.

Her vil jeg nu beskrive problemets kerne:

Langt de fleste vil springe over E-bogens beskrevne trin i opbygning af deres forretning, de vil i stedet søge efter endnu flere informationer i håb om at finde lige netop det, der kan give deres forretning en kickstart.  Sandsynligvis vil de stå tilbage med et stort problem, den tid og den energi de bruger på at søge endnu mere information vil være en enorm belastning. Den vedvarende belastning og informationsstrøm vil til sidst få det hele til at se uoverskueligt ud og det kan ende med at knuse dem psykisk.  

Der er mange metoder og ting du skal huske når du starter egen virksomhed, det er umuligt at vide alt og umuligt at forudse alt. Hemmeligheden er her: ” en elefant skal spises i små bidder’’. Jeg elsker metaforer, de kan fint bruges til at beskrive komplekse sammenhænge.  

En effektiv måde til at spise en elefant.

En elefant er stor og ganske ukendt.  For at spise en elefant tror vi at vi skal bruge noget helt nyt værktøj, men i virkeligheden er det meget enkelt. Tag en gaffel og en kniv frem og spis den!!  

Nu da du med kniv og gaffel har taget de første bidder af elefanten, er du mentalt indstillet på at gå i krig med og håndtere de mere komplekse spørgsmål.  Hvordan opbevarer vi resten af kødet? Hvordan slagter vi den? Hvor meget skal vi beholde det for os selv og hvor meget skal vi give væk?  Osv.  Disse spørgsmål vil nu med fuld kraft styrke din effektivitet og dit overskud. Nu er fokus rettet mod hvordan du nu hele året vil være i stand til at nyde elefantens velsmagende kød.

Uden at have gjort de første erfaringer med at spise elefanten, vil du ikke have været i stand til at komme videre. På tom mave vil du ikke have kunnet håndtere alle problemerne og slet ikke været i stand til at finde svarene.  

Det kan ske at du nogle gange med de informationer du har,  tror du har fået øje på en elefant, ud fra den viden du har begynder du at handle. Det kan så vise sig at det du troede var en elefant i virkeligheden er en flue.

Konklusion:

Brug altid din sunde fornuft og sanser når du møder smarte metoder til egen virksomhed og dit professionelle arbejde. Det kræver ofte sund fornuft at se forskellen mellem en flue og elefant.  

I opstartsfasen behøver du kun en lille mængde af information for at kunne skride til handling, så vil du gradvis få dine første resultater.

Jeg har selv med stor glæde brugt følgende strategi, den anbefaler jeg nu til dig:

En lille skefuld af information, aktive handlinger, en lille skefuld af information, aktive handlinger osv.

Lad dig ikke blive overbelastet af information!


Skrevet 08-09-2010 21:05   af   East World Consult