Jeg sad lige og læste en erhvers artikel på ekstabladet: Gourmetbageren Emmerys tæt på konkurs Der står at de har 23 butikker, og har en omsætning på næsten 100 millioner - lad os bare lege at omsætningen kun er 82,2 millioner - så omsætter hver butik i gennemsnit 300.000 kroner pr måned. Jeg har været inde på Emmerys hjemmeside, der står at deres brød kun bliver lavet af økologisk mel, naturligt havsalt, og vand. Så, selv om økologisk mel og naturligt havsalt er en smule dyre end almindelig mel, og almindeligt køkkensalt, så siger et eller andet mig at der må være en super god avance på deres bagværker. Er det normalt butikker med høje avancer + høj omsætning bare sådan kan gå konkurs - det lyder jo lidt skræmmende hvis er sandt.
|
Ja, det er ganske normalt.
Hvis produktet er så dyrt at kunderne holder sig væk er det ret naturligt at de mangler indtægter der modsvarer deres udgifter.