Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE

Spørgsmål til opstart

Side 1 ud af 3 (27 indlæg)
Tilmeldt 7. Mar 06
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 01:17
Hvor mange stjerner giver du? :

Hey folks!

Jeg er 25 år og læser bachelor i international marketing & business i UK. Jeg er færdig til sommer og så vil jeg MEGET gerne starte min egen forretning, nærmere betegnet cafe, som fokuserer på sund mad og drikke (dvs. ingen burger, nachos, brunch eller kaffe!) ren og skær sund mad.
Jeg vil gerne åbne stedet et centralt sted på Amager i KBH. Det skal ikke være særlig stort og der skal være plads til omkring 10-12 kunder ved bordene.
 
Da jeg ikke har nogen erfaring i iværksætteri, så har jeg en masse praktiske spørgsmål som i forhåbentligt kan hjælpe mig med. Jeg ville også være taknemlig hvis i kan give mig nogle råd, ideer eller advarsler osv.
 
Her er mine spørgsmål:

 

Hvad koster det ca. at etablere en cafe fra bunden?

fficeffice" /> 

Hvor skal man lede efter erhvervslokaler?

 

Hvor lang tid tager ca. før man kan åbne døren for kunderne (Hvis man starter helt fra bunden, indrette, male osv.)

 

Hvor skal man købe sit udstyr?

 

Hvor køber jeg frugter, grøntsager osv.?

 

Skal man have kontrakter med dem man handler med?

 

Hvor meget varierer udbudet af grønt og frugt i forhold til årstiderne?

 

Hvad koster det at lave skilte, facade, menukort osv.?

 

Er der grund til at lave en markedsundersøgelse for sådan en slags forretning (mht. tid og udgifter)?
 
Fra Sandkrogvej 12, 7790 Thyholm
Tilmeldt 14. Apr 05
Indlæg ialt: 8725
Fra  Kjers ApS Skrevet kl. 08:43
Hvor mange stjerner giver du? :

Jeg tror, der er rigtig god grund til at lave en markedsundersøgelse, hvis du vil have 10-12 stole til at give en løn til en café, der er så specialiseret, at jeg ikke engang kan få en kop Økologisk Max Harvelar Kaffe til min stenvalsede grahamsbolle uden smør.

Start på startguiden.virk.dk. Hvis du udarbejder en forretningsplan, vil du blandt andet selv søge og finde svarene på ovenstående spørgsmål, og du vil få struktureret resten af dine spørgsmål, så du når hele vejen rundt.
 
Mon ikke du får brug for noget faguddannet køkkenpersonale? Og mon ikke de kan svare dig på nogle af tingene?
 
Når man læser et indlæg som dit, slipper der ting ud mellem linierne, som måske ikke afspejler det, der er inde bagved. Men jeg tolker dig derhen, at du primært har idealistiske - og måske endda idyliserede - grunde til at starte din virksomhed. Du er nødt til at finde pengesiden frem også og overveje, hvilke kompromisser, du er klar til at indgå. Hvis salg af kaffe kunne gøre, at du rent faktisk fik overskud - så var det måske værd at overveje? - med mindre du vurdere kaffe som så sundhedsskadeligt, at det vil ødelægge konceptet.
 
Held og lykke med projektet.
 
Venlig hilsen
 
Hans
Fra København
Tilmeldt 27. Dec 05
Indlæg ialt: 295
Skrevet kl. 09:07
Hvor mange stjerner giver du? :
Man kan diskutere, om kaffe er usundt - det indeholder ingen kalorier, dvs. er en mulig del af en slankekur (=sundt), det er den største kilde til C-vitamin i amerikanernes kost (ikke fordi der er meget C-vitamin i, men fordi det drikkes meget), og velbefindende er altså en rigtig sund ting :-)

Når det så er sagt, så ved du jo nok fra din uddannelse, at det er kundens opfattelse af stedet og maden, der er afgørende. Dvs. det er afgørende, at kunden tror, at det er sundt.

Jeg har snakket med nogle af cafeejerne, og det væsentligste råd, jeg kan videreformidle, er at en cafe kun bliver en succes, hvis ejeren er tilstede.

Jeg har selv for nyligt kigget lidt på markedet for leverandører af frokost på amager, og fandt det chokerende svært at finde noget fornuftigt at spise. Der er kommet store firmaer til området, f.eks. Telia, og med metroens gode forbindelse til s-togs nettet, kunne jeg godt forestille mig, at de nye metrostationer på øst-linien giver grobund for mange flere virksomheder på sigt.

Hvis du ville være villig til at lave en leveringsservice, så man kan bestille sund mad via internet eller lign., og få det leveret, så er jeg sikker på, at du kan få kunder i lufthavnens cargo område, iværksætterfabrikken og en masse andre steder. Dominos tager lige under 200 kr. for en stor pizza, en stor cola og levering, og så er maden hamrende usund alligevel. Så hvis du kan levere noget sundt og lækkert frokost til 2 personer på en adresse på amager for 200 kr., så har du et marked...
Tilmeldt 7. Mar 06
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 10:02
Hvor mange stjerner giver du? :

Tak for svaret!

Grunden til at der ikke skal være mere end 10-12 stole er fordi at alt det mad der sælges er noget man kan tage med sig på vejen, så meningen er ikke at folk skal sidde ned i længere tid på stedet og nyde en kaffe, som de alligevel ikke kan få hos mig da jeg absolut ikke mener det er sundt og de kan ikke engang få en grahams bolle da der slet ikke vil være brød til salg
 
Men er det stadig nødvendigt med en markedsundersøgelse, er det ikke indlysende at mange folk søger en sund livsstil og sund kost eller er det bare noget jeg ilder mig selv ind i min idyliske verden? 
 
Professionel Køkkenpersonale bliver der ikke brug, da jeg selv har erfaring med de ting der skal laves.
Jeg er godt klar over jeg skal have lavet en forretningsplan og jeg er også så småt igang, men det vil tage noget tid før jeg kommer rigtig igang med den, da jeg er lidt stresset pga skolen, så hvis nogen kunne svare på spørgsmålene eller bare nogle af dem ville det være fedt, især det første....
 
Men du har helt sikkert ret i at jeg har en idylisk vision som er min drivkraft i værket, men pengene er absolut også et issue, som jeg ej skal glemme....
Tilmeldt 7. Mar 06
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 10:14
Hvor mange stjerner giver du? :

Og tak til dig!

Hele konceptet, hele butikken endda personalet skal stråle af sundhed, så jeg kan simpelthen ikke tillade mig at sælge kaffe, det ville være ligesom at sælge grisetær i en halalslagter
 
Det kunne selvfølgelig være fedt at sælge b2b, men er det ikke noget som først kommer med tiden? Man skal jo lige finde ud af om andre kan lide det man laver (som jeg er sikker på at de kan)før man begynder at lave aftaler med større kunder? Men helt sikkert en god ide som giver mig mere blod på tanden.
 
Men ingen tvivl om at jeg skal være tilstede. Jeg elske at lave mad og jeg elsker det endnu mere når det er sundt, så jeg vil med glæde ofre 16 timer i døgnet på den forretning. Min far har selv en forretning i udlandet som han ikke har tid til at passe selv og det går sgu heller ikke for godt, så jeg tager ved lære af ham.
 
Men hvorfor er det egentligt at så mange cafeer lukker? Er det bare fordi der er så mange af dem eller fordi de alle tilbyder det samme eller fordi ejeren ikke er tilstede eller noget helt andet??
 
Jeg kender kun til et sted i kbh som kører efter det samme princip som mig og det går godt for dem....
Tilmeldt 7. Mar 06
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 10:21
Hvor mange stjerner giver du? :

 Ok, jeg vil lige prøve at svare mine egne spørgsmål så kan i jo fortælle mig om jeg er på rette vej....

 

Hvad koster det at etablere en cafe fra bunden? ca. 300.000kr

fficeffice" /> 

Hvor skal man lede efter erhvervslokaler? Kommunen eller ejendomsmægler

 

Hvor lang tid tager det ca. før man kan åbne døren for kunderne (Hvis man starter helt fra bunden, indrette, male osv.) ca. 2 mdr.

 

Hvor skal man købe sit udstyr? Messer

 

Hvor køber jeg frugter, grøntsager osv.? Grøntorvet

 

Skal man have kontrakter med dem man handler med? Nej

 

Hvor meget varierer udbudet af grønt og frugt i forhold til årstiderne? ikke så meget, da man alligevel importere det meste fra Syden

 

Hvad koster det at lave skilte, facade, menukort osv.? Det tør jeg ikke at gætte på

 

Er der grund til at lave en markedsundersøgelse for sådan en slags forretning (mht. tid og udgifter)? måske

 

Fra København
Tilmeldt 27. Dec 05
Indlæg ialt: 295
Skrevet kl. 10:24
Hvor mange stjerner giver du? :
Jeg har via bekendte beskæftiget mig med cafeer, men absolut ikke professionelt, og mine holdninger er absolut lommefilosofi.

Jeg mener klart, at du bør tage dit udgangspunkt om, at folk ønsker sund livsstil og sund kost op til genovervejelse, da det er lidt mere nuanceret, og da du som leverandør ikke skal forsøge at løse en idealistisk persons behov - de findes nemlig ikke. Undersøgelser viser, at folk, der køber økologisk, normalt også køber ting i den anden ende af skalaen. Der findes et markedsføringsmæssigt begreb for varer som økologiske, der hedder noget med, at man køber en undskyldning. Man får det altså lidt bedre med sig selv, når der er et lille ø-mærke, og man kan også få det lidt bedre med sig selv, når man køber noget sundt, men det er ikke ensbetydende med, at det er de samme mennesker, der lever sundt, som køber sundt.

Det mest sunde er, at man ikke spiser på cafe, og ikke spiser mens man er på farten. Alene derfor bør du i højere grad fokusere din markedsføring og dit koncept på andre ting.

Folk køber mad på en cafe fordi det er nemt. Hertil er der en masse andre konkurrenceparametre, f.eks.:
- Det smager godt.
- Man føler man har gjort noget rigtigt (hvis du f.eks. har økologiske ting som man kan købe)
- Man føler man ER noget (hvis stedet ser flot ud, har klasse)
- Man tror at man spiser sundt (synlige salatblade, groft brød, synlige frugter i en frugtkurv på disken, frugtsaft til at drikke)
- Velvære (musik, næringsstoffer (fx sukker), dufte osv.)

Og så er der jo alt det der med målgrupper. Forskellige målgrupper skal påvirkes forskelligt. Personligt ville jeg blive positivt påvirket af, at maden er dokumenteret mht. indhold, at indholdet er sundt iflg. min viden om sund mad osv. Andre ville blive meget mere påvirket af, om der bruges fletkurve eller metalbeholdere.

Hvis jeg var dig, ville jeg prøve at tænke lidt i koncepter. Der findes allerede fastfood restauranter med rimelig sund mad, men hvis man sidder på et kontor, og vil have bragt sund mad, så er der ofte kun grill''er og pizzariaer, der bringer ud, og hvis der endelig skulle være en forretning med sund mad, så smager det udbragte ad pommern til eller bliver kedelig allerede 3. gang man bestiller.

En ide til et koncept kunne være:
- Rimelig sund mad. Det skal ikke være så sundt, at folk ikke gider at spise det i længden.
- Reel variation i menuen, så man kan bestille forskellige ting. Lav f.eks. et eller andet, som kunden skal lave "færdigt". Hvis man laver maden og den så bringes ud på 30 minutter, så smager det hele af det samme. Men hvis man lige kan fjerne nogle strategisk anbragte stykker madpapir efter modtagelsen, og få en bedre smagsoplevelse, så gider kunderne godt det. Tænk lidt i Cocio-baner - bundfaldet er der kun for at kunden får ryste-oplevelsen.
- Udbringning. Det må gerne koste en god portion penge, bare det virker 100%, både med at finde stedet, kvitteringer og afregning. Danskerne får flere og flere penge mellem hænderne.
- Udbringningen skal give en oplevelse. Sørg for en god indpakning (prøv at bestil hos dominos for at se forskellen mellem dem og andre pizzariaer), og sørg for at der er noget med om maden, interessant læsestof eller lign. (evt. alliance med Metro Express eller Urban, så disse aviser bringes ud sammen med maden)
- Sørg for at genkende kunderne på deres mobiltelefonnummer. Det er irriterende at skulle forklare navn og adresse hver gang.

Jeg håber, at du finder ovenstående inspirerende. Når jeg fokuserer så meget på udbringning, er det fordi det tager udgangspunkt i mine egne behov. Om det så hænger sammen økonomisk og med markedet, aner jeg selvflg. intet om.

Fra København
Tilmeldt 27. Dec 05
Indlæg ialt: 295
Skrevet kl. 10:30
Hvor mange stjerner giver du? :
Du spørger, hvorfor så mange cafeer lukker. Jeg kan huske tre konkrete eksempler:

1) Ejeren satte en anden mand til at styre cafeen. Den anden gjorde det skidt, og der kom gigantisk underskud.
2) Ejeren var for lidt til stede, hvilket gjorde at cafeen manglede det sidste for at være lidt bedre end de andre. Manglende omsætning.
3) To fyre gik sammen om en cafe. Den ene blev meget hurtigt træt af at stå alene i en meget lille sandwich butik, og den anden overtog. Men da det var dobbeltjob for den anden, da han allerede havde et arbejde, og da han ikke kunne finde en ny partner, lukkede butikken.
Fra København
Tilmeldt 27. Dec 05
Indlæg ialt: 295
Skrevet kl. 10:37
Hvor mange stjerner giver du? :
I øvrigt skal man ikke undervurde betydningen af næringsstoffer. USA måtte rationere sukkeret under 2. verdenskrig, fordi man sendte så meget til Europa, og det var bl.a. fordi man vidste, at folks hjerner associerer situationen til noget positivt, hvis de indtager sukker.

Derfor er det efter min mening totalt afgørende, at en cafe sælger sukkerholdige drikkevarer, simpelthen for at holde på kunderne. I en "sund" butik ville det være frugtsaft, f.eks. Valsølille produkterne. Lyst brød eller brød med lidt sukker i har samme effekt - det holder på kunderne.

Dog skal man heller ikke glemme, at slagterne jo stadigvæk sælger store mængder smørrebrød til frokost. Man kan bare ikke bestille det på internettet og få det bragt ud.
Tilmeldt 7. Mar 06
Indlæg ialt: 12
Skrevet kl. 10:57
Hvor mange stjerner giver du? :

Mange tak for det uddybende svar.

 
Jeg må kraftigt overveje det med distributionen og se om jeg kan tilføje det til forretningen, det lyder ihvertfald som en god ide.
Jeg vil også fokusere på mere end bare sundhed, der skal selvfølgelig også være en god stemning og det skal selvfølgelig også smage godt. Men som du skriver at man på en cafe TROR man spiser sundt  bare fordi der er salatblade osv så vil jeg gerne have at folk de VED at de spiser sundt og hvis det så også smager godt så kan jeg ikke se hvorfor det ikke skulle virke.
Jeg har faktisk også selv tænkt på at give en lille beskrivelse af indhold og hvad det er godt for, ved hver ret og drikkevare.
Jeg har ikke glemt slagterne, da jeg selv er stor fan af smørrebrød, men det er ofte meget fedtet, de ting som man finder på brødet og der er næsten altid et godt lag smør på. Det er ikke lige det man drømmer om når man kommer ud fra fitnesscenteret, nææhh....så vil man hellere besøge mig
Side 1 ud af 3 (27 indlæg)